Arxiven la denuncia contra el regidor de la CUP que va demanar “tossir” a l’Exercit

El Jutjat d’Instrucció número dos de Vic ha arxivat les denúncies contra el regidor de la CUP, Joan Coma, que en una piulada a twitter va demanar “tossir a la cara” dels militars que estaven a Catalunya per desinfectar alguns equipaments durant la crisi del covid.

“Si veiem l’exèrcit abracem-los fort, tot tossint-los a la cara. Igual així se’n van i no tornen més”, va afirmar el regidor, que més tard va demanar disculpes davant el caire dels esdeveniments.

“Vaig fer una piulada-broma que no havia d’haver fet en públic, en un context massa fotut per tothom. No, no m’agraden els exèrcits –els detesto, independentment de la bandera– ni els estirabots militaristes, precisament perquè no desitjo mal ni res dolent a ningú”.

Coma va ser denunciat per la Unió de Militars de Tropa (UMT), l’Associació Professional de Suboficials de les Forces Armades (ASFASPRO) i la Brigada Provincial d’Informació del Cos Nacional de Policia. L’acusaven dels delictes d’incitació a l’odi, provocació d’atemptat i alteració de l’ordre públic.

La jutgessa argumenta que tot i que el contingut de la piulada és ofensiu, no es pot considerar delicte, atès que perquè aquest existeixi s’ha de fer contra grups tradicionalment vulnerables. També té en compte que el va esborrar i que va demanar les pertinents disculpes.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: