Arrimadas s’aferra a la Constitució: “Quan et saltes la llei, perds l’autonomia”

Rate this post

Inés Arrimadas va néixer l’any 1981 i, per tant, no va poder votar la Constitució espanyola en el seu referèndum. Això no ha estat obstacle perquè la candidata de Ciutadans la reivindiqui com l’acord entre tots els espanyols. “Vaig néixer el 81, però vull ser testimoni del que van ser els nostres pares”, ha defensat en un acte d’homenatge a la Carta Magna aquest dimecres a Barcelona. Justament a aquell referèndum ha apel·lat per mobilitzar els seus votants. “Segur que no us vau penedir de votar que sí a la Constitució. Us garanteixo que ningú no se’n penedirà de votar-nos aquestes eleccions”, els ha dit.

En aquest sentit, la líder de Ciutadans ha reivindicat que el 21-D serà un dia tan “històric” com va ser el dia que va votar-se la Constitució espanyola. Ho ha fet en un acte partidista en el Dia de la Constitució, a la plaça Universitat, a uns carrers de la manifestació de plaça Urquinaona, a la qual només hi ha assistit el candidat del PP, Xavier Garcia Albiol. Davant de dos centenars de seguidors, els ha promès que “l’exemple que ens vau donar no el tirarem per terra mai”.

Malgrat que n’ha defensat els principis fonamentals, Inés Arrimadas ha admès la necessitat d’”actualitzar” la Constitució. Per això ha dit que des de Ciutadans impulsaran una reforma constitucional. No obstant això, ha volgut deixar clara que és “per reformar la Constitució, no per destruir-la”. També ha carregat contra Puigdemont i Junqueras: “No m’estranya que no els agradi amb les barbaritats que volien implantar en la Catalunya independent”. Ha avisat que la reforma no serà per fer contents els partits independentistes, perquè “mai no ho estaran”.

“Sóc una servidora pública, però mai no em creuré que per estar en una llista electoral tindré un carnet d’immunitat”, ha criticat. “Quan et saltes les lleis, perds l’autonomia. Quan no compleixes les lleis, passa el que ha passat a Catalunya”, ha afegit Arrimadas.

En aquest context, la candidata taronja ha assegurat que “l’única cosa bona que tenim és que se’ls ha caigut la careta”, i ha assenyalat que a Europa s’han adonat “que això no va d’urnes i democràcia, sinó de fronteres i nacionalisme excloent”. Entre l’”immobilisme” i el “rupturisme”, s’ha erigit com l’opció del “reformisme europeista, centrista i moderna”.

Hi haurà més informació

Anar a la font
Nicolas Tomás

Powered by WPeMatico

Translate »