Arrimadas demana a Moncloa “que no demani perdó i no s’avergonyeixi de la Guàrdia Civil”

La secretària d’organització, Inés Arrimadas, ha expressat avui que creu que “el que ha fet la delegada del govern és demanar perdó i el que ha de fer és defensar la Guàrdia Civil”, en relació a la mediació de la delegada de l’executiu espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera amb els Mossos, després de la incomoditat amb les declaracions del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general Pedro Garrido. “Li diria a la senyora Cunillera que deixi de demanar perdó i no s’avergonyeixi de la Guàrdia Civil”, ha dit la número dos de la formació taronja. 

Arrimadas ha assegurat, durant una declaració als mitjans a Madrid, que a Catalunya “l’assatjament a metges i a funcionaris és constant”, referint-se al vídeo publicat a les xarxes en el qual el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, esbronca als treballadors d’un hospital perquè una metgessa no parlava català. “No estan tots els dies donant cops d’estat, però sí que es violen drets cada dia”, ha dit Arrimadas, que ha afirmat que “molts funcionaris han de baixar a fer el minut de silenci pels presos perquè si no qui és el guapo que es queda fora?”, així com molta gent que ha de “treballar envoltada de laços grocs” o pacients “atesos per metges amb llaços grocs”. 

Rivera, amb la “selectivitat única” i contra “l’impost de la mort”

A Salamanca, en una gira que està fent prenent canyes amb simpatitzants, Albert Rivera ha defensat la creació d’una “selectivitat única” i la fi de l’impost de successions, com està a punt d’aprovar-se en el govern de PP i Cs de Castella i Lleó. “L’impost de la mort ha mort”, ha celebrat. 

Rivera ha aprofitat que estava a una ciutat universitària per fer incís en els canvis que vol per a l’educació espanyola. PP i PSOE, ha defensat, “porten 40 anys bloquejant un gran pacte per l’educació”, i s’ha preguntat “quin sentit té que hi hagi 17 selectivitats i no només una?”, assegurant que “els que volen trencar Espanya condicionen l’educació”. Ha defensat, també, una millora de l'”alta inspecció de l’estat” en educació en els centres educatius. “No vull que una mare hagi d’anar als jutjats per tal de poder parlar en castellà a Catalunya”, ha dit, així com ha defensat que l’anglés entri amb més força a l’educació primària i que la universitat estigui vinculada a la creació dels llocs de treball. 

Pel que fa la governabilitat, ha preguntat a Sánchez si portarà al país a “unes terceres, quartes o cinquenes eleccions” i ha assegurat que ell serà “útil” si guanya les eleccions i que trucarà la resta de partits “la nit després” dels comicis per tal d’arribar a grans acords per a les reformes. 

Després que Sánchez anunciés subvencions als comerciants i agricultors afectats pels aranzels imposats pel president dels Estats Units Donald Trump, Rivera ha assegurat que no en vol, “ni que em posin ni posar-los”, i que defensarà els agricultors “des de la llibertat i no prometent subvencions”. Rivera ha recordat que és fill de comerciants “que s’han esforçat” i que a Salamanca va guanyar un premi nacional de debats universitaris. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: