Arrenca la primera jornada de la selectivitat amb els nervis i la inquietud habituals

Sense incidències destacables i amb els nervis i la inquietud habituals, la selectivitat ha començat aquest dimecres arreu del territori amb la prova de llengua castellana i literatura. Els 161 tribunals repartits en més de vint seus han començat a repartir els exàmens a les 9 del matí, amb puntualitat. La gran majoria dels prop de 35.000 estudiants que s’hi presenten, però, ja eren a la facultat que els havien assignat des de feia força estona. Han aprofitat els últims minuts per intentar relaxar-se amb els amics o fer l’últim repàs als conceptes que més els han costat d’assimilar durant el curs. Els esperen tres jornades d’exàmens.

35.000 selectivitats diferents

Al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra els estudiants que s’hi han aplegat, majoritàriament d’instituts i escoles de la zona però també d’altres indrets com ara Alella, han començat a entrar a les aules passats dos quarts de nou. Amb el carnet d’identitat a la mà i tan sols el bolígraf, han recollit les etiquetes identificatives i han anat ocupant els seus llocs a l’aula. Les motxilles, amb el mòbil ben apagat, les han de deixar al costat de la pissarra, i, si volen tenir aigua, ha de ser sense etiquetes a les ampolles. 

Segons ha explicat el president del tribunal 85, Antoni Luna, aquestes són les mesures que es prenen cada any per garantir la seguretat de les proves. En aquest tribunal, la normalitat ha sigut la tònica general. A l’hora d’inici de les proves encara faltaven alguns estudiants, però Luna ha dit que cada any passa el mateix. Minuts abans han hagut de recopilar còpies d’exàmens perquè els en faltaven i els han hagut de demanar a altres tribunals, però per a Luna això també es repeteix cada edició de les PAU. “Al final tot hi és a temps”, ha conclòs Luna. 

Entre els estudiants que entraven, els més nerviosos eren, sens dubte, els que volen treure bona nota per entrar a determinats estudis. És el cas de l’Andrea, que vol fer medicina i calcula que necessita més d’un 12. Per això es presenta a set exàmens i creu que el dia “complicat” serà aquest dijous, en què en farà quatre. En canvi, l’lñaki vol estudiar música i només fa les proves per “provar sort”, així que pot anar amb calma a comprovar si “ha valgut la pena” el que ha fet durant el curs. El Germán, que vol fer econòmiques, també es presenta amb aquesta aspiració i espera que no sigui complicat. ‘Complicat’ és també l’adjectiu que fa servir la Míriam per definir el dia que l’espera.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: