Aragonès insisteix que només donaran suport als pressupostos “si hi ha una solució a la repressió”

Rate this post

El vicepresident de la Generalitat i president adjunt d’ERC, Pere Aragonès, ha criticat aquest dissabte els Pressupostos Generals de l’Estat i ha insistit que el seu partit no donarà suport a la proposta de l’Executiu de Pedro Sánchez: “Només podem participar en facilitar l’estabilitat del Govern de l’Estat si hi ha una solució a la repressió“.

En un acte d’ERC aquest dissabte al barri de Gràcia de Barcelona, Aragonès ha qüestionat que es tracti d’uns pressupostos “socials”, ja que considera que bona part de les partides que rebria Catalunya ja li corresponen, independentment dels PGE, i considera que la Generalitat ha fet més accions enfocades a la justícia social.

Aragonès ha insistit a rebutjar una negociació amb el Govern de Sánchez mentre hagin líders independentistes a la presó, i també reclamat com a condició a una negociació política que l’Executiu accepti el dret a l’autodeterminació: “Només ens asseurem si hi ha voluntat de diàleg respecte al que decideixi el nostre poble”.

Els “delinqüents” de l’1-O, la policia

També s’ha referit a les crítiques de diversos sindicats policials després de les declaracions en què va afirmar que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van ser els “delinqüents” de l’1-O, i no els votants o organitzadors.

Aragonés ha reafirmat en aquestes declaracions, igual que la consellera de Justícia, Ester Capella, i el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i candidat a l’Alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, que també han participat en l’acte.

Així mateix, ha afirmat que qui hauria de ser jutjat pel referèndum de l’1-O són els agents “i els qui els van enviar”, i confia que així serà algun dia.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »