Aragonès esclata contra el cap de la Guàrdia Civil: “vergonya”

Les dures paraules pronunciades pel cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, a l'acte de la seva patrona a Sant Andreu de la Barca, encara cuegen un dia més tard. Després que aquest dimecres els alts càrrecs d'Interior i dels Mossos abandonessin l'acte indignats per les paraules de Garrido –que va amenaçar amb que ho tornarien "a fer"–, qui s'hi ha referit aquest dijous ha estat el vicepresident, Pere Aragonès, que ho ha titllat de "vergonya". Ho ha fet durant la sessió plenària, en el marc d'una interpel·lació de d'ERC sobre drets i llibertats. 

Aragonès ha lamentat que el cos es posicioni "políticament a favor d'una determinada ideologia" i ha assegurat l'"única violència" que s'ha exercit a Catalunya pel procés "la van exercir els que es condecoraven a Sant Andreu de la Barca". També ha volgut recordar les últimes resolucions de la JEC –que va prohibir els llaços grocs en espais públics durant la campanya i també que els mitjans públics puguin dir "presos polítics" o "exiliats"– i li ha recriminat que demani "neutralitat a governs escollits per la ciutadania" però que, en canvi, "calli" davant d'uns "comandaments de la Guàrdia Civil que prenen part". 

A més, el vicepresident també ha lamentat el comportament del govern espanyol en funcions i del PSOE i ha defensat que "el 'tot per España' s'assembla al 'Ara, Espanya'", lema dels socialistes per les eleccions del proper 10 de novembre. 

A les portes de la sentència, que probablement es donarà a conèixer dilluns, Aragonès també ha volgut fer una crida a la protesta "serena", "cívica" i "pacífica". També ha assegurat que el Govern està preparat per "canalitzar el descontentament amb propostes institucionals" i ha defensat que, sigui quina sigui la sentència, el judici ja ha estat "injust" perquè, ha dit, s'han vulnerat drets de la defensa dels presos.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: