Aragonès defensa el seu futur paper a ERC per “arribar allà” on Junqueras i Rovira no poden

Aragonès renovarà a partir d’aquest diumenge i per als pròxims quatre anys el seu paper d’home fort d’Esquerra Republicana. Si els militants ho validen en una consulta interna en què només es presenta una candidatura –la seva–, es convertirà en el coordinador nacional del partit. Oriol Junqueras seguirà sent el president i Marta Rovira la secretària general, però al mateix nivell jeràrquic hi haurà el mateix Aragonès i Marta Vilalta com a secretària general adjunta.

Aragonès ha exposat avui que el partit “no renuncia” en cap cas als lideratges de Junqueras i Rovira, però ha reivindicat el paper que desenvoluparan tant ell com Vilalta per arribar allà on no poden Junqueras i Rovira perquè són a la presó i a l’exili. “No només no renunciem als lideratges de l’Oriol Junqueras i la Marta Rovira, sinó que en posem més sobre la taula per poder arribar allà on ells no poden a causa de la repressió i l’exili”.

El també vicepresident del Govern les últimes setmanes s’està reunint amb les agrupacions locals del partit per donar a conèixer la candidatura arreu de Catalunya i avui ha sigut el torn de Cabrils (Maresme). Aragonès ha lamentat que la repressió busca “impedir que hi hagi una direcció efectiva d’ERC”, però ha assegurat que el partit es conjurarà per evitar-ho.

Contra el poder judicial

Aragonès també ha carregat contra el poder judicial perquè considera que no ha ofert un judici just als presos polítics. “Hi ha una fallada del sistema polític i judicial”, ha conclòs. Ha considerat que les paraules avui del president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, sobre el judici de l’1-O són la constatació que la justícia espanyola sap que no ha sigut “imparcial”. El vicepresident també ha lamentat que la Fiscalia hagi posat en dubte la “imparcialitat” de la Generalitat amb els presos si són condemnats i ha exigit que respecti “les decisions” dels jutges de vigilància penitenciària. A més, ha insistit que el futur de Catalunya ha de passar pel diàleg i la negociació: “No l’ha de decidir el Tribunal Suprem”.

Lesmes "felicita" Marchena i la fiscal general destaca la "imperiosa obligació" d'acatar la sentència

Lesmes “felicita” Marchena i la fiscal general destaca la “imperiosa obligació” d’acatar la sentència

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: