Aragonès confia en un “ampli suport” dels militants a la nova executiva d’ERC

9.516 militants d’Esquerra Republicana estan convocats fins les 20 hores d’aquest diumenge per escollir la nova executiva del partit, una votació en la qual només s’ha presentat la candidatura que lideren Oriol Junqueras i Marta Rovira, amb Pere Aragonès i Marta Vilalta també en papers destacats.

Precisament, en declaracions als mitjans després de votar a Mataró, Aragonès ha confiat en que la nova direcció tindrà un “ampli suport” dels militants i que en la consulta d’aquest diumenge hi haurà una “alta participació”. Ha recordat que aquesta votació és el primer episodi d’un procés intern que culminarà amb el congrés que el partit té previst celebrar a finals d’any: “És un primer pas per enfortir Esquerra com una eina al servei d’un país millor”.

Diversos dirigents republicans han fet una crida a través de les xarxes socials a participar en la votació. Un d’ells, el president del partit, Oriol Junqueras, que ha reivindicat els 88 anys d’història d’ERC “on la lluita social i la independència marquen sempre el seu full de ruta”.

Com diu la @martarovira, la gent d’ERC, quan veu una urna, s’hi aboca i vota. Més de 88 anys d’història on la lluita social i la independència marquen sempre el seu full de ruta. Amics, us animo a donar suport a la nova executiva amb @perearagones i @martavilaltat #jovotoCNERC pic.twitter.com/BXwqnJYFwE

— Oriol Junqueras 🎗️ (@junqueras) September 15, 2019

També ho ha fet des de Ginebra la secretària general del partit, Marta Rovira, que ha animat els militants a exercir la democràcia interna: “Així es com es construeixen els millors projectes”.

Vot electrònic exercit! Ràpid i fàcil. Felicitats company@s que l’heu implementat.

Vinga, participeu! Voteu, exerciu la #democràcia interna! Així és com es construeixen els millors projectes. Seguim! #JoVotoCNERC @Esquerra_ERC pic.twitter.com/1IjqKiSJqn

— Marta Rovira Vergés🎗 (@martarovira) September 15, 2019

A part d’Aragonès, també s’ha pronunciat un altre dels càrrecs institucionals de pes del partit, el president del Parlament, Roger Torrent. Ha demanat el suport per la candidatura de Junqueras i Rovira -l’única que es presenta-, i ha situat Esquerra com “la millora eina al servei de la independència i la justícia social”.

ERC fa 88 anys que treballa per la República. És la millor eina al servei de la independència i la justícia social. Avui tots els i les militants estem cridats a reforçar-la. Donem suport a la candidatura #compromísrepublicà encapçalada per l’Oriol @junqueras i la @martarovira.

— Roger Torrent 🎗 (@rogertorrent) September 15, 2019

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: