Aquesta setmana arribarà fred de ple hivern i la neu podria baixar per sota dels 800 metres

El fred continua entrant progressivament, en molts indrets aquest matí hem tornat a tenir les temperatures més baixes de la tardor fins ara. A Girona i a Solsona la temperatura ha baixat algunes dècimes de grau sota zero, a Olot la mínima ha estat de -1, a Vic i a Ripoll de -2, i les glaçades han començat a arribar també a Ponent i en fondalades prelitorals com el Vallès.

Avui és Sant Martí, i tot i que la tradició mana que al voltant de l’11 de novembre tinguem un estiuet, el que ens espera aquesta setmana serà més aviat un petit hivern. És cert que avui i demà al migdia la temperatura pujarà una mica més que ahir, però a partir de dijous una potent entrada d’aire fred farà baixar la temperatura encara més que els últims dies, i fins i tot podria nevar ja fora del Pirineu. Arribarem al cap de setmana amb temperatures entre 3 i 8 graus més baixes que les d’avui, és a dir, fred de ple hivern.

Avui el pas d’un front tornarà a enterbolir el cel en moltes comarques, però només hi haurà algunes nevades febles al vessant nord del Pirineu. El vent bufarà moderat tant a les Terres de l’Ebre com a l’Empordà, d’entre tramuntana i mestral. Demà farà més sol que avui, tot i que encara hi haurà núvols i més nevades al vessant nord del Pirineu.

Entre dimecres i dijous arribaran borrasques més actives que deixaran algunes precipitacions. Dimecres les pluges afectaran sobretot comarques de la meitat sud de Catalunya durant el matí, i reactivaran les nevades en molts sectors del Pirineu. Dijous caldrà estar pendents de la cota de neu, perquè les precipitacions que apareguin podrien arribar a ser de neu fins als 600 o 700 metres a última hora del dia. En general no plourà ni nevarà gaire, però la neu podria arribar fins a cotes baixes del Pirineu i Prepirineu, i fins i tot en punts relativament alts de la Catalunya Central. És poc probable una nevada més extensa, però caldrà seguir els mapes de cara els dies vinents.

La tramuntana i el mestral no desapareixeran a curt termini ni de l’Empordà ni de les Terres de l’Ebre. Demà i dimecres el vent continuarà bufant amb cops de fins a 70 o 80 km/h en aquests sectors.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: