Aquest és el país que comença a fer “tuf a mercat ambulant”, segons Becerra

L’economista Santiago Niño Becerra ha indicat que “Espanya comença a fer cert tuf a mercat ambulant”, citant fonts pròximes a un gegant de l’Ibex que publica Voz Populi. “La debilitat del país s’està traslladant a les empreses. La crisi ha activat els mecanismes d’scouting als grans fons, les recerques del capital risc. Espanya comença a fer cert tuf a mercat ambulant. Espanya era gran fa 15 anys, hi havia empreses amb capacitat d’influència internacional, però ara estem als encants, no hi ha cap dubte”, diu la font.

Segons Becerra, és una apreciació que “els deu sonar”.

Becerra ha alertat també de la desastrosa gestió que fa Espanya dels fons europeus, i ha apuntat que només es gasten el 39%. “Si aquests fons han de servir per afrontar el nou escenari…”, ha deixat anar. 

Becerra ha enllaçat una informació del diari econòmic Expansión, que assenyala que el Tribunal de Comptes Europeu ha avaluat recentment la capacitat demostrada pels diferents estats membres de la Unió a l’hora de gestionar els fons comunitaris als quals tenen dret. Segons aquest estudi, publicat al començament de setembre, Espanya gasta amb prou feines el 39% de les ajudes a què té dret. És el tercer resultat més baix de la UE-27, només empitjorat per Croàcia i Itàlia.

Aquesta informació vol dir que el 61% dels diners restants es perd, bé sigui per manca d’eficàcia en la tramitació, per embussos burocràtics, per falta de projectes, per manca de control efectiu de la despesa o per simple incapacitat i deixadesa política. Es tracta d’un dels percentatges més elevats de tot Europa.

Segons la informació, el ministeri per a la Transició Ecològica hauria de gestionar 6.805 milions d’euros dels fons, mentre que el de Transports en controlaria 4.982. També se situen en xifres de quatre dígits dels ministeris d’Economia (3.654 milions), Sanitat (2.944), Educació (1.853), Indústria (1.708), Treball (1.167) i Ciència i Innovació (1.102).

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: