Aquest cap de setmana arribarà l’estiuet de Sant Martí

Rate this post

Aquest dissabte ha començat amb un ambient més fresc o fred en diferents comarques de l’interior del país respecte a la passada matinada de divendres. El cel ha quedat més serè en general i aquest fet, ha propiciat un descens dels termòmetres d’entre 2 i 4ºC en la majoria d’indrets.

Durant la jornada d’avui, s’espera un dia tranquil i aprofitable en general, tot i que amb petits matisos. La nuvolositat serà més abundant a la meitat oest i especialment al Pirineu occidental, on no es descarta que de cara a la segona meitat del dia, s’escapin algunes gotellades o ruixats febles, poca cosa en principi i amb una cota de neu alta, situada per sobre dels 2.300 metres.

Exceptuant aquest incís, a la meitat est de Catalunya no esperem precipitacions. La nuvolositat en general serà menys abundant i hi haurà moltes més estones de sol cap a la costa i prelitoral, on les temperatures pujaran clarament. Es tornaran a apropar als 20ºC a molts indrets, concretament cap a les comarques de Girona on hi bufarà vent de garbí reescalfat i serà un altre factor a destacar.

El vent avui bufarà amb força i es podrien superar els 50/60 km/h amb certa facilitat a l’interior de les comarques de Girona i en diferents punts de la Costa Brava. També es deixarà sentir amb ganes a molts indrets del litoral i prelitoral de Barcelona i a la Catalunya central, però en aquest últim cas serà més aponentat i amb ratxes que també podrien superar aquesta marca dels 50 km/h.

De carà a diumenge, podriem dir que s’espera un dia “d’estiuet de Sant Martí” amb totes les lletres, sense matisos. Tindrem un dia radiant a la majoria de comarques catalanes, només amb alguns núvols alts i prims a la meitat nord-oest del país, que s’anirien passejant però sense més conseqüències. 

El vent de garbí seguirà bufant amb ganes en molts indrets del litoral i prelitoral i això provocarà que l’ambient segueixi reescalfant-se, especialment a les comarques de Girona, on no seria d’estranyar que alguns valors freguessin la marca dels 25ºC o puntualment els superessin. Jornada per aprofitar i gaudir dels últims dies de platja.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »