Aprèn a millorar la vida de la bateria del teu ordinador portàtil

Un dels inconvenients que presenten els portàtils respecte als ordinadors de sobretaula és el de l'autonomia de la bateria. Malgrat que cada vegada duren una mica més, igual com passa amb els telèfons mòbils, arriba un moment en què s'esgoten i no sempre hi ha un endoll a mà per posar-los a carregar o, senzillament, no sempre portem el carregador a sobre.

Per això és interessant conèixer alguns aspectes a tenir en compte perquè l'autonomia de la bateria sigui més gran i així allargar el temps de treball o d'entreteniment que ens ofereix un portàtil en el dia a dia.

Portátil blanc

El mode d'estalvi de bateria

 

Utilitzar la manera d'estalvi de bateria que ofereix Windows 10 permet reduir els recursos del sistema i per tant, que la bateria arribi més lluny. Encara que es tracta d'una manera que el mateix ordinador activa automàticament una vegada que la bateria baixa fins al 20 per cent de la seva capacitat, també es pot personalitzar manualment.

Les notificacions de la barra de tasques mostren el percentatge de bateria que li queda al portàtil i a partir d'allà es pot escollir canviar el mode d'energia a un altre d'estalvi si es vol. Per habilitar la manera estalvi n'hi ha prou amb arrossegar el control lliscant de la notificació de la bateria totalment cap a l'esquerra.

 

Reduir la brillantor de la pantalla

 

El nivell de brillantor de la pantalla pot ser un dels factors que més contribueixin a esgotar la bateria portàtil. Si redueix la brillantor, el consum d'energia baixarà considerablement. Encara que es pot reduir o incrementar la brillantor a través del teclat, també pot dur-se a terme aquesta acció seguint aquesta ruta: Configuració > Sistema > Pantalla i des d'allà reduir la intensitat de la brillantor.

Hibernar en lloc de suspendre

 

L'habitual quan el portàtil no s'utilitza per un temps o quan es tanca la tapa del mateix, és que entri en manera Suspensió. És un bon recurs per tornar com més aviat millor a l'activitat quan ens posem als comandaments de l'ordinador però al seu torn, malgrat que baixa el consum d'energia, aquesta continua gastant-se. Fins al punt que amb el pas de les hores s'haurà esgotat per complet.

Per això és millor activar la manera Hibernació. Encara que recuperar l'activitat costarà una mica més de temps, l'autonomia de la bateria serà més gran perquè el consum no continuarà produint-se com el cas de la suspensió.

Noia portátil

Deshabilitar els programes que consumeixen massa

 

No tots els programes que tenim instal·lats i en ús al portàtil consumeixen la mateixa bateria. N'hi ha alguns que són autèntiques màquines de drenar la bateria i d'altres segueixen actius en segon pla encara que no estiguem utilitzant-los. Per això convé saber com es comporta cadascun d'ells i actuar en conseqüència.

Per tenir una idea de com s'està produint el consum cal seguir aquesta ruta: Configuració > Sistema > Bateria i sota del percentatge de bateria actual, prémer en l'apartat que mostra quines aplicacions estan afectant la durada de la bateria. Windows ordena els programes per consum de bateria, informant a tota hora quina és la situació que està tenint lloc al portàtil. Una vegada llançat un cop d'ull a com s'està produint el consum, es pot deshabilitar o, fins i tot, desinstal·lar el programa que es desitgi.

 

Bluetooth i wi-fi

 

Si no s'està utilitzant alguna d'aquestes connexions, o ambdues, el millor és deshabilitar-les. La raó no és cap altra que quan les mantenim actives consumeixen bateria del portàtil, ja sigui perquè la seva connexió sigui activa o perquè realitzin constants intents de connectar-se a fonts del seu al voltant.

 

 

 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: