Apareix un segon confident contra Trump

Un segon informant anònim ha parlat amb els serveis d’intel·ligència dels Estats Units per aportar més informació sobre la trucada entre el president dels EUA, Donald Trump, i el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, que va portar a obrir un impeachment contra Trump. La cadena de televisió ABC ho ha revelat aquest diumenge i els advocats del primer confident, el que va revelar la trucada, ho han confirmat a Twitter.

“Puc confirmar que el meu bufet i el meu equip representem múltiples alertadors ( whistleblowers) en connexió amb les revelacions fetes a l’inspector general d’Intel·ligència el 12 d’agost. No farem cap més comentari de moment”, ha piulat aquest diumenge l’advocat Andrew P. Bakaj, en al·lusió a les revelacions sobre la conversa en què Trump va demanar a Zelenski que investigués el seu rival polític, el demòcrata Joe Biden. Bakaj, de la firma Compass Rose Legal Group, representa aquell primer confident juntament amb l’advocat Mark Zaid.

IC WHISTLEBLOWER UPDATE: I can confirm that my firm and my team represent multiple whistleblowers in connection to the underlying August 12, 2019, disclosure to the Intelligence Community Inspector General. No further comment at this time. https://t.co/05b5aAVm2G

— Andrew P. Bakaj (@AndrewBakaj) October 6, 2019

La notícia de l’ABC cita Zaid i assegura, a més, que aquest segon confident sí que té informació directa i de primera mà, ja que el primer informant va obtenir la seva informació a través de desenes de treballadors de la Casa Blanca amb els quals va parlar. Tot i que la seva explicació coincidia totalment amb la transcripció de la trucada que va publicar fa uns dies la Casa Blanca, el president Trump insisteix a desacreditar l’informant i l’acusa de tenir “informació de segona mà” que és, diu, “del tot errònia”.

El mateix Trump ha reaccionat aquest diumenge a les informacions sobre un segon confident, insistint a assegurar que el primer es va equivocar del tot amb la seva trucada telefònica i acusant el nou informant de tenir de nou “informació de segona mà”. “Que es reuneixi amb Shifty”, diu Trump, amb el sobrenom que fa servir per Adam Schiff, el demòcrata que lidera el comitè d’Intel·ligència de la Cambra de Representants que du a terme la investigació sobre l’ impeachment.

The first so-called second hand information “Whistleblower” got my phone conversation almost completely wrong, so now word is they are going to the bench and another “Whistleblower” is coming in from the Deep State, also with second hand info. Meet with Shifty. Keep them coming!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 6, 2019

La transcripció publicada per la Casa Blanca constata que en aquella conversa Trump va demanar a Zelenski que li fes “un favor” i que investigués a Biden i el seu fill per possible corrupció. Segons la denúncia del primer alertador, l’equip de Trump va intentar amagar la trucada amb Zelenski i va eliminar la seva transcripció del sistema habitual d’emmagatzematge, cosa que provaria que eren conscients de la gravetat del seu contingut.

Des que es va fer pública fa deu dies la conversa –que tampoc era literal sinó en base a les notes preses pels assistents– Trump intenta fer creure al públic nord-americà que no hi ha res dolent en demanar a un govern estranger que investigui un oponent polític, perquè –assegura– es tractava de “perseguir la corrupció” i no d’una qüestió d’electoralisme.

El nou confident podria aportar informació que provi finalment la teoria dels demòcrates, que diu que Trump va retenir 400 milions en ajuda militar a Ucraïna, un suport essencial en el seu conflicte amb un enemic comú com és Rússia, per pressionar el nou president ucraïnès perquè investigués Biden i el seu fill, Hunter Biden.

Guia per a no perdre's en el procès d''impeachment'

Guia per a no perdre’s en el procès d”impeachment’

El fill de Biden va entrar al consell d’administració de l’empresa gasística ucraïnesa Burisma just quan el seu pare era vicepresident dels Estats Units. Trump acusa l’exvicepresident i el seu fill “d’emportar-se molts diners d’Ucraïna i la Xina”, sense donar més detalls ni tampoc cap prova que sustenti aquestes acusacions.

Aquest diumenge, tornava a la càrrega a Twitter, de nou sense proves: “És increïble veure i llegir les notícies falses i com se salten totes les barreres per protegir el dorment Joe Biden i el seu fill rebutjat per l’exèrcit, que va rebre 100.000 dòlars al mes d’una empresa d’Ucraïna sense tenir cap experiència en energia i separadament va rebre 1.500 milions de dòlars de la Xina malgrat que no té cap experiència i per cap motiu aparent. No és possible que aquestes transaccions siguin legítimes. Tal com han dit advocats i altres, com a president, tinc l’obligació de perseguir una possible, o probable, corrupció”, insistia Trump en dos tuits.

It is INCREDIBLE to watch and read the Fake News and how they pull out all stops to protect Sleepy Joe Biden and his thrown out of the Military son, Hunter, who was handed $100,000 a month (Plus,Plus) from a Ukrainian based company, even though he had no experience in energy,…

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 6, 2019

….and separately got 1.5 Billion Dollars from China despite no experience and for no apparent reason. There is NO WAY these can be legitimate transactions? As lawyers & others have stated, as President, I have an OBLIGATION to look into possible, or probable, CORRUPTION!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 6, 2019

El nou confident hauria parlat ja amb l’inspector general d’Intel·ligència, Michael Atkinson, a qui va acudir també en primer terme el primer confident, però encara no ha estat entrevistat pels comitès del Congrés que investiguen el president per a un possible impeachment.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: