Apareix un nou virus a la Xina i es tem que s’expandeixi

Des de fa dies, les autoritats sanitàries mundials venen estudiant amb detall l'evolució d'un nou virus, un de molt similar al perillós virus de la síndrome respiratòria aguda severa (SARS), una greu pneumònia que ha causat ja la mort de dues persones a la Xina i que sembla que s'ha estès a Tailàndia i el Japó. Existeix una àmplia preocupació que més països puguin veure's implicats.

El SARS forma part de la família dels coronavirus, que inclou una varietat de virus i que pot causar infeccions de diversos graus de gravetat. En el cas del SARS, el primer símptoma és febre alta i, de vegades, tos. Una persona amb la infecció generalment desenvolupa pneumònia, que pot arribar a ser mortal.

SARS

Fa més de 15 anys, una epidèmia d'aquest virus va afectar persones de fins a 26 països. Només a la Xina, es van encomanar més de 5.300 persones i va provocar la mort de 349. A Hong Kong, un altre dels llocs més afectats, es va produir la infecció de 1.750 persones i van morir 286 persones.

Des d'aleshores, el virus semblava haver desaparegut fins que, el desembre de 2019, les autoritats xineses van informar de l'aparició d'una sèrie de noves infeccions per coronavirus semblants al SARS. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), s'han diagnosticat 41 casos a Wuhan, la capital de la província d'Huabei, en el centre de la Xina. Dels individus infectats, set estan greument malalts segons l'informe. En principi, les autoritats xineses han comunicat que aquests casos semblen estar relacionats amb l'assistència a un mercat de mariscos en el centre de la ciutat de Wuhan. De fet, el mercat roman tancat des de l'1 de gener de 2020.

Els dos morts han desencadenat l'alarma al país, augmentada després de les autoritats de Tailàndia han informat que una dona xinesa de 61 anys de Wuhan que estava visitant el país presentava símptomes de la malaltia. Els metges han confirmat que es tracta d'una infecció del nou coronavirus, encara que la dona ha negat que visités el mercat de mariscos. Respecte al cas del Japó, l'afectat és un ciutadà xinès d'uns 30 anys, resident en el sud de Tòquio, que va visitar a començaments d'any la ciutat xinesa de Wuhan.

Màscara

Ara mateix s'ha format un gabinet de crisi per abordar la situació i prendre les mesures necessàries, des d'identificar les característiques del virus, fins a saber exactament com es va iniciar el brot i quines vies d'infecció s'han produït. Tot i que encara és aviat, existeix temor que es torni a donar un gran nombre d'afectats, sobretot als països del sud-est asiàtic.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: