Antonio Garamendi presenta oficialment la seva candidatura per presidir la CEOE

Rate this post

Antonio Garamendi, actual vicepresident de la CEOE, president de Cepyme i rival de Juan Rosell -actual president de la CEOE- en les anteriors eleccions, ha presentat oficialment davant de la Junta Directiva la seva candidatura per liderar la patronal durant els pròxims quatre anys, segons fonts coneixedores de la decisió.

Segons ha pogut conèixer Europa Press i ha confirmat El Nacional, Garamendi compta amb el suport “unànime” de totes les organitzacions empresarials representades, pel que, possiblement, només hi hagi una única candidatura, encara que hi havia rumors que l’actual president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, volia presentar-se, encara que tot apunta que no ho farà, ja que per poder optar a la Presidència, els Estatuts de la CEOE exigeixen comptar amb l’aval d’almenys 20 vocals que representin com a mínim a quatre organitzacions diferents.

Eleccions el 21 de novembre

La CEOE celebrarà les eleccions el proper 21 de novembre per buscar substitut al president actual, Joan Rosell, que finalitza el seu segon mandat el 17 de desembre. Els Estatuts de la patronal tenen limitat a vuit anys (dos mandats consecutius de quatre anys) el temps en què pot romandre la mateixa persona en la Presidència de l’organització.

El primer pas del procés electoral passa per comunicar a cada organització membre, amb una antelació d’almenys 40 dies naturals a la data de les eleccions, la composició de l’Assemblea General, és a dir, el nombre de delegats que votaran en els comicis. Fins a 25 dies naturals abans de les eleccions les organitzacions podran informar de la relació dels seus representants en l’Assemblea General Electoral.

L’organització que més vots té, 83, és Cepyme. La catalana Foment del Treball i la madrilenya CEIM tenen 45 vots cada una, mentre que Unesa compta amb 30 vots; l’AEB amb 25; la patronal valenciana amb 21, mentre que Confemetal disposa de 10 representants.

Encara que, previsiblement, la de Garamendi serà l’única candidatura que es presenti, fins al 14 de novembre podran presentar-se candidatures a la Presidència.

Qui és Antonio Garamendi?

Garamendi, nascut el 1958 a Getxo (Biscaia), és llicenciat en Dret, empresari i exconseller de REE. Al llarg de la seva trajectòria professional ha ocupat diversos llocs, entre ells el de conseller delegat de Bankoa, president del Grup Negocis, conseller de Babcock & Wilcox i de Tubs Reunits, president de la patronal de joves empresaris Ceaje, i vocal de la Cambra de la Propietat de Biscaia.

Actualment és vicepresident de la CEOE i presideix Cepyme des de novembre de 2014. També va ser president de Confemetal, càrrec que va abandonar el mes de gener passat davant de la seva dificultat per compaginar-lo amb la Vicepresidència de la CEOE i la Presidència de Cepyme.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »