Anticorrupció demana set anys de presó per a dos dels exconsellers de Gallardón pel cas Lezo

Set anys per malversació als exconsellers de l’executiu d’Alberto Ruiz-Gallardón Juan Bravo i Pedro Calvo. Aquesta és la pena que la Fiscalia Anticorrupció demana per a dos dels fins a 22 acusats pel conegut com a cas Lezo, que investigava la compra l’any 2001 de l’empresa colombiana Inassa per part del Canal Isabel II amb un sobrepreu d’entre 19 i 29 milions d’euros. 

La Fiscalia assegura que el 75% de la compra d’Inassa va efectuar-se per un valor de 73 milions de dòlars i amb un “sobrepreu indegut” d’entre 19.066.500 i 29.013.109 euros “en exclusiu benefici dels venedors”. 

Dels membres participants de la reunió del govern madrileny, el ministeri fiscal atribueix la responsabilitat de malversació en exclusiva a l’exconseller d’Hisenda i expresident d’Adif, Bravo i a l’expresident del canal, Calvo.

En el document, la Fiscalia argumenta que com a membres del Consell d’Administració del Canal, havien presenciat les reunions prèvies a l’empresa pública i on es va explicar l’operació. “A diferència de la resta de consellers, van emetre el seu vot coneixent tots els detalls de l’operació i els perjudicis econòmics que es derivarien de la mateixa”, detalla l’acusació, en referència a Bravo i Calvo. 

Fins a 22 acusats en la trama

En l’escrit d’acusació que Anticorrupció ha presentat aquest divendres davant l’Audiència Nacional també se sol·liciten entre sis i set anys de presó per a 22 persones. Entre els investigats hi ha l’expresident de la Cambra de Comptes de Madrid i exgerent del Canal Isabel II, Arturo Canalda, que també s’enfronta a una pena de set anys. 

També estan acusats pel ministeri fiscal l’ex director econòmic i de desenvolupament comercial del Canal José Antonio de Cachavera i l’exdirector de Nuevos Negocios del Canal Pablo López de las Heras. En ambdós casos se’ls demana fins a set anys de privació de llibertat. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: