Antena 3 descatalanitza el nen desaparegut a Mallorca i escriuen “Arthur”

Rate this post

Com cal escriure el nom del nen desaparegut pels aiguats a les Balears: amb el nom català o no? El dubte recorre els espectadors d’Espejo público de dilluns quan connectaven amb l’illa de Mallorca on encara duren les tasques de recerca d’Artur, el fill de la farmacèutica de Manacor morta per les inundacions a l’illa.

arthur espejo a3

Antena 3

Els mitjans porten dies parlant del petit Artur, el fill de la Joana. La dona anava en cotxe amb els seus dos fills i va poder salvar la gran Úrsula però la mare va morir i el seu fill petit no ha estat trobat amb vida. A Antena 3 no s’han aclarit amb el nom del menor i han escrit “Arthur”. Griso, catalana i sense problemes amb la pronúncia, l’anomenava tota l’estona Artur, amb l’accent a la “u” però Antena 3 prefereix posar l’accent a la “a” com quan deien “Àrtur Mas” i ara “el nen Arhur”.

ARTHUR

Antena 3

Alguns mitjans com El País escriuen ‘Artur’ i altres com ABC opten per ‘Arthur’. El pare de la criatura és holandès i el nom l’escriuen amb hac i sense. Però pels espectadors del matinal d’Antena 3 era estrany el ball de noms. Al web s’hi referien en català i en directe durant l’emissió ho escrivien amb hac intercalada. El més important és que trobin el petit amb vida.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »