Antena 3 capgira el sentit d’una protesta de periodistes i la llança contra l’independentisme

Els periodistes que havien anat aquest dimecres a cobrir el ple del Parlament han fet una seguda, abans que comencés la sessió, per protestar contra les agressions als professionals de la informació. Antena 3 se n’ha fet ressò, però ha canviat el sentit de la protesta i ha indicat que la seguda tenia com a objectiu mostrar el malestar dels periodistes “per la pressió que reben per part de grups independentistes”.

El magazín matinal de la cadena d’Atresmedia, ‘Espejo público’, ha connectat amb la seva cronista parlamentària, Diana Mata, que ha explicat el motiu de la protesta. El rètol que es mostrava en pantalla, però, especificava que es queixaven de “la pressió que reben per grups independentistes”, i la presentadora del programa, Susanna Griso, també ha assegurat que els periodistes pretenien denunciar “la pressió a què són sotmesos quan treballen, sobretot la dels grups independentistes, que els fan la vida impossible”. 

El mateix programa també ha fet un tuit en la mateixa línia: “La premsa protesta amb una seguda davant del Parlament per la pressió que reben per grups independentistes”, deia la piulada.

L’entitat convocant de la protesta, el Col·lectiu Ciutadella (que agrupa els cronistes parlamentaris de diversos mitjans) ha respost en una altra piulada que, en realitat, l’acció pretenia cridar l’atenció “contra les agressions a periodistes i defensar la llibertat d’expressió” i no protestar “per la pressió dels grups independentistes”, i ha demanat una rectificació al programa. També ho ha fet, entre molts altres periodistes, el president del Col·lectiu, Rafa Garrido, que ha indicat que que la protesta “no té res a veure” amb el que deia el programa, sinó que volia demanar “més contundència en la condemna de totes les agressions en manifestacions de qualsevol signe” i “pedagogia als polítics de tots els colors per evitar-les”. 

El Col•lectiu Ciutadella ha promovido esta acción para protestar contra las agresiones a periodistas y defender la libertad de expresión, no “por la presión de los grupos independentistas”.

Por favor, rectifiquen su mensaje. Gracias.

— Col·lectiu Ciutadella (@CCiutadella) October 9, 2019

Soy el presidente del @CCiutadella, convocante de la sentada. La protesta no tienen nada que ver con eso. Pedimos mayor contundencia en la condena de todas las agresiones en manifestaciones de todo signo, y pedimos pedagogía a los políticos de todos los colores para evitarlas.

— Rafa Garrido (@rafagarridov) October 9, 2019

Arran d’aquestes queixes, ‘Espejo público’ ha retirat el tuit inicial, però n’ha publicat un altre que seguia assenyalant exclusivament l’independentisme: “La premsa protesta amb una seguda davant del Parlament per les agressions que ha rebut per grups independentistes els últims dies”. 

🔴DIRECTO | #9OctubrESP

La prensa protesta con una ‘sentada’ ante el Parlament por las agresiones que han recibido por grupos independentistas en los últimos días https://t.co/WTlAxQRENy pic.twitter.com/pcFy3hXZWZ

— Espejo Público (@EspejoPublico) October 9, 2019

El perfil de Twitter d’Antena 3 Noticias també ha recollit la protesta, i també assenyalava que els periodistes volien cridar l’atenció sobre “les pressions que reben de grups independentistes”. 

No. El Col•lectiu Ciutadella ha promovido esta acción para protestar contra las agresiones a periodistas y defender la libertad de expresión, no “por la presión de los grupos independentistas”.

Por favor, rectifiquen su noticia. Gracias.

— Col·lectiu Ciutadella (@CCiutadella) October 9, 2019

Novament, el Col·lectiu Ciutadella ha demanat una rectificació, que de moment no s’ha produït. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: