Andreas Nikolaus Lauda (Niki Lauda), Adeu!

Ens aixequem amb la notícia més impactant de l’esport i del motor, ahir dia 20 de Maig de 2019 ens va deixar un dels grans pilots de la Formula 1 i empresari, Nikolaus Andreas Lauda, més conegut per tots com a Niki Lauda, als 70 anys. Tricampió de la F1 i amb un subcampionat, en el seu palmarès.

Al 1976 va patir l’accident que li canviaria la vida, al circuit d’Alemanya, a Nurburgring, quan va sortir de pista i el seu cotxe va xocar frontalment amb les balles de protecció fent-lo tornar a pista rodejat de foc. Va estar sis setmanes fora de la competició a causa de les greus cremades que va patir a tot el cos.

1976 Nurburgring (Niki Lauda)

Durant la dècada del 70 i 80, època que va estar a la Formula 1, Nicki va guanyar 3 campionats, 2 amb Ferrari i un tercer amb McLaren. Com sempre, on hi ha una bonica història sempre hi ha d’haver un “dolent de la pel·lícula”, era coneguda la rivalitat que hi havia entre James Hunt i Niki Lauda. Entre ells dos es van repartir 4 campionats, 3 per Lauda i 1 per Hunt durant els anys 1974 i 1984.

L’any passat va patir una intervenció pulmonar per la qual va estar ingressat uns tres mesos a l’hospital de Viena. Al Gener també va haver de ser ingressat d’urgència a un Hospital d’Eivissa, on tenia la seva segona residencia, per culpa d’una forta grip que va contraure a finals d’any.

Rostre de Niki després de l’accident

Encara és aviat per sapiguer amb exactitud les causes de la mort del pilot però, per el que es coneix fins ara, sembla que ha estat per mort natural, segurament ja afectat per el terrible accident que va patir i l’última carrera que ha hagut de disputar amb la intervenció i afectacions pulmonars.

Per sempre en el record i allà on siguis, la Formula 1, la gent del motor i l’esport et recordarà tota la vida.

Moltes mercès per tot Niki!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: