Amenaça amb un motí a la presó de Màlaga: "En 48 hores començarem a matar funcionaris"

Notícies relacionades

El vídeo captura només la cara de l'intern, un accentuat primer pla en el qual s'observa una cara tapada amb una mitjana de color negre. De la cara només queda a l'descobert la meitat de la boca. L'enregistrament dura, exactament, 44 segons. En ella, el pres anuncia que un motí està per arribar a la presó d'Alhaurín de la Torre (Màlaga) : "Anem a començar com en els anys 90, a fer motins ia matar funcionaris".

En la gravació, a la qual ha tingut accés EL ESPANYOL, el reclús difon una notícia falsa que corre a les últimes per diferents fòrums virtuals: el que assegura que a la presó andalusa hi ha ja diversos casos de coronavirus . Es tracta d'una dada falsa, confirmat per les autoritats de les presons, dependent de el Ministeri de l'Interior. L'enregistrament va ser realitzada aquest passat cap de setmana al presidi andalús. En ella, el pres amenaçava amb represàlies en els diferents mòduls de tota la presó davant la suposada aparició de positius en Covid-19 .

Segons fonts penitenciàries consultades per EL ESPANYOL, el reclús, que respon a el nom de Manuel Pierre Grillet Domínguez, és un conegut intern que porta alguns anys a la presó malaguenya. No ha estat fins a arribar a la una de la tarda d'aquest dilluns, gairebé un dia després de gravar-el vídeo a la seva cel·la, quan ha estat enviat a aïllament.

Amenaces d'un pres a la presó durant el coronavirus: "Anem a començar a matar funcionaris"

De moment es desconeix d'on va poder obtenir aquest intern els mitjans per gravar aquest missatge, i com va aconseguir difondre-ho. De moment, aquestes mateixes fonts garanteixen que no existeixen aquests casos de coronavirus en aquesta presó i que els funcionaris no han advertit la coordinació de motí algun. El missatge a el complet, ple d'amenaces, és el següent:

"Han donat ja diversos casos de coronavirus a la presó d'Alhaurín de la Torre. I no prenen mesures, els metges no vénen a fer-nos les proves. Estem molt malament. I si aquesta cosa segueix sent de la mateixa manera, hi haurà serioses conseqüències. en un mínim de 48 hores prendré les mesures dràstiques i amotinaremos ordenadament en tots els mòduls. Ja estan avisats tots, els 14 mòduls d'aquesta presó. Per tant, demanem a el govern espanyol que no us oblideu de les presons, que també som éssers humans encara que estiguem presos. Perquè si no, anem a començar com en els anys 90, a fer motins ia matar funcionaris ".

Manca de recursos

Des del sindicat Acaip (Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries) denuncien que el reclús ha estat un dia sencer des que es va gravar i va difondre el vídeo sense haver estat enviat a aïllament.

Ells i altres agrupacions sindicals de funcionaris adverteixen una vegada més de l'perill que suposa aquesta pandèmia per a una població tan sensible com la de les presons. En les últimes hores i ha conegut el cas d'un pres que ha donat positiu en el centre penitenciari de Navalcarnero. L'intern, segons fonts properes a la presó, va ser evacuat dissabte a la tarda i traslladat a l'Hospital 12 d'octubre amb un quadre patològic. Va ser portat fins a la zona d'aguts, una àrea no confinada d'l'hospital. No va ser fins que es van acostar els infermers de l'recinte sanitari quan es va advertir que els símptomes que presentava el reclús eren compatibles amb el virus. De moment, està ingressat a l'hospital.

Casos com aquest, al·ludeixen portaveus de Acaip, són els que fan absolutament necessari que es tanquin els tallers que encara es mantenen oberts per als presos a la presó. "Els d'Ocaña segueixen funcionat. En el CIS de Navalcarnero hi ha 100 interns que a dia d'avui surten i entren a treballar com si res passés. Falten mitjans, guants, màscares, protecció i recursos sanitaris. No estem formats per que ens falta personal sanitari a les presons ".

Altres fonts, mentrestant, apunten en aquesta mateixa direcció en el fet que resulta necessari extremar les mesures en tot el que envolta i envolta a aquest col·lectiu tan sensible. Sense anar més lluny, les cafeteries d'alguns centres penitenciaris com la d'Aranjuez o Alcalá d'Henares, regentades per empreses externes, continuaven obertes en les últimes hores.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: