Amela intenta ridiculitzar l’independentisme i se li gira en contra

Víctor Amela serà un gran entrevistador, un gran crític televisiu, un gran home de lletres. O no. Opinions n'hi ha per a tots els gustos. Del que no tenim cap dubte, però, és que és un gran 'hater' de l'independentisme, a qui dedica sovint el seu enginy més punyent. El té entre cella i cella, és evident​, i l'intenta ridiculitzar fent-se el graciós. Però és clar, fer humor atacant els altres té els seus riscos, i sembla que Amela no ha mesurat prou bé el seu poder per a la ironia i l'acudit. Sobretot, perquè per criticar els rivals primer els has de conèixer molt i molt bé: com són, com pensen, com parlen, com escriuen (i mira que és Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes 2016). Com criden, com demanen llibertat, dignitat, justícia. Tot això "le pilla lejos", com a Errejón, i és clar, al final, passa el que ha de passar.

Victor Amela Premi Ramon Llull 2016 antena 3

Víctor Amela Premi Ramon Llull 2016 Antena 3

Què passa? Què a banda de retratar-te com un bufó, quedes com un ignorant. Ignorant del català, en aquest cas, una llengua que ben podria conèixer una mica més bé. No ha estat el cas, però, amb el seu darrer intent de fer conya a costa dels independentistes i dels seus lemes i eslògans, que qualifica com 'Màxima cursileria superlativa': de quatre gracietes que ha volgut fer, tres presenten faltes d'ortografia. Ha estat a punt de fer un ple, però la quarta era massa fàcil: la podria haver escrit correctament fins el guàrdia civil que va entrevistar Susanna Griso

Victor Amela riu @amelanovela

Víctor Amela riu @amelanovela

No tenim 'presa', Víctor, tenim PRESSA. Tampoc hem fet una jugada 'maestra', sinó MESTRA, mestre. I per últim, no estem 'toçudament' alçats, més aviat ho fem TOSSUDAMENT. Com els teus tossuts intents per fer-te el més 'guai' de la xarxa. 3 de 4, no està gens malament per a un literat com tu. Serà que només t'agraden els llibres escrits 'en cristiano'? 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: