Amazon descarta tancar a El Prat malgrat un positiu de coronavirus

Amazon ha descartat tancar dos magatzems, un a El Prat de Llobregat i l’altre a San Fernando de Henares, malgrat que un treballador d’El Prat i dos de San Fernando són positius de Covid-19. Ho ha avançat La Información i un treballador del magatzem de San Fernando ho ha confirmat a l’edició nord-americana de Business Insider, un digital de referència del món tecnològic, la versió espanyola del qual encara no ha publicat la notícia. A cada un dels magatzems hi treballen més de 3.000 persones.

“La nostra preocupació és la seguretat i salut dels nostres empleats; seguim les directrius de les autoritats sanitàries locals i internacionals i hem aplicat mesures de salut preventiva als nostres centres de tot el món”, ha dit un portaveu d’Amazon. Catorze treballadors del magatzem de San Fernando estan en quarentena.

“Anteposen el benefici econòmic a la salut dels treballadors”, ha replicat el sindicat CCOO, que vol demandar la companyia a la Inspecció de Treball. Al comitè d’empresa els preocupa que la propera setmana hi haurà desenes d'incorporacions contractades a través d'Empreses de Treball Temporal, cosa que suposa “un focus nou de risc”.

El brot de coronavirus ha provocat un augment de les comandes a Amazon. La companyia va anunciar dissabte que el servei Prime experimentava retards i problemes d’estocs per a articles domèstics de primera necessitat. UNO, patronal espanyola d’empreses logístiques, calcula que el comerç electrònic s'ha disparat un 12,5% aquests dies i ha demanat a les autoritats que es garanteixi el seu funcionament en aquesta crisi sanitària, on s’ha demanat als ciutadans que romanguin a casa. Aquest sector representa el 6% de l’PIB espanyol, mou més de 500 milions d'enviaments l’any i aplega més de 800.000 treballadors, segons la patronal.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: