Álvarez (UGT) demana l’alliberament dels presos per “obrir una nova etapa”

Rate this post

El secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez, ha defensat l’alliberament dels presos polítics com “una prioritat” si es vol solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya. “La meva prioritat és que els consellers puguin sortir i preparar des de casa seva la defensa”, ha expressat, assegurant que coneix de prop alguns dels presos i no veu risc de fugida.

Tot i això, Álvarez ha descartat que sigui el “millor moment” per la celebració d’un referèndum tenint en compte “la tensió que hi ha avui dins de Catalunya”. “Primer, s’ha d’asserenar la situació i tancar acords polítics”, ha insistit en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

En aquesta línia, el líder sindical s’ha mostrat preocupat pel “clima” que es viu a Catalunya i ha posat al mateix nivell els atacs feixistes contra els símbols independentistes i les accions dels CDR com l’aixecament de barreres dels peatges.

“Pocs focos i molt diàleg” 

Álvarez ha confiat que els alliberaments ajudarien a “assossegar la situació” i “obrir una nova etapa” i ha remarcat la necessitat de “pocs focus i molt diàleg” per poder trobar “una proposta consensuada”. “A Madrid han de saber que a Catalunya no se li pot imposar tot (…), se l’ha d’escoltar”, ha dit.

En cas que no s’arribi a la solució aviat, “la situació es complicarà molt per Catalunya i per Espanya”, ha augurat, ja que Catalunya representa una part important del PIB espanyol. 

Anar a la font
Maria Macià

Powered by WPeMatico

Translate »