Álvarez de Toledo amenaça els caps dels Mossos amb el Codi Penal a les protes de la sentència

A les portes de la publicació de la sentència del judici al procés i en vista de les posteriors manifestacions, la candidata del PP a les eleccions del 10-N, Cayetana Álvarez de Toledo, ha volgut avisar els al Govern i els comandaments dels Mossos que si no compleixen la llei tindrà "les mateixes conseqüències que l'1 d'octubre". Álvarez de Toledo, que ha comparegut a la seu del partit després de reunir-se amb sindicats policials, ha defensat que no hi ha "camí fora la llei" i que el Codi Penal és el "codi de circulació dels adults". 

Després del polèmic discurs del cap de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido, en què va amenaçar amb que ho tornarien "a fer", la candidata popular ha volgut defensar el cos i ha qualificat d'"impecable" el discurs de Garrido. A més, ha titllat d'"insòlit" el fet que la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, truqués els comandaments dels Mossos per disculpar-se i ha assegurat que qui hauria de donar explicacions haurien des ser els caps del departament d'Interior per aquesta "plantada" que ha titllat de "sobreactuada i absurda".

Durant la reunió, a la que ha participat acompanyada del president dels populars a Catalunya, Alejandro Fernández, i de la seva números dos el 10-N, Maria Dolores Llanos de Luna, els populars s'han compromès a iniciar un procés de "desplegament" de les forces i cossos de l'Estat a Catalunya. També s'han compromès a l'equiparació salarial entre Policia Nacional i Guardia Civil amb els Mossos, i a donar un "plus" als agents que es desplacin a Catalunya per les "circumstàncies" que assegura que viuen aquí. "Viuen assetjats, fustigats i en condicions inacceptables", ha afegit.

Per altra banda, Álvarez de Toledo ha instat els independentistes a "reflexionar" i a veure que el "procés ha fracassat" i que només condueix a la "fugida i a la presó". Un procés de reflexió que, segons la popular, ha "començat" gràcies a l'"immens valor pedagògic de la llei". "La democràcia és un sistema per adults, els que són nens i volen trencar-ho tot no volen viure en democràcia", ha defensat, afegint que "els fets tenen conseqüències".

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: