Almenys nou els morts pel temporal de pluja i vent a Itàlia

Rate this post

Nou persones han mort a Itàlia a causa del temporal de vents i pluges torrencials que manté en alerta a diverses regions del país, després de la caiguda d’arbres i el desbordament d’alguns rius, segons els mitjans italians.

En les últimes hores es van trobar el cos d’una dona que es va ofegar en desbordar-se el torrent Meladrio a la localitat de Dimaro, a la regió del Trentino (nord), el d’un navegant a Catanzaro (sud) i el d’un home a San Giovanni in Marignano, a Rimini (centre). Durant la jornada d’ahir van perdre la vida sis persones principalment per la caiguda d’arbres.

En el municipi de Castrocielo, a la província de Frosinone (centre d’Itàlia), dues persones van perdre la vida en caure un arbre sobre el cotxe en el qual viatjaven, la mateixa manera en què en va morir una tercera en la propera Terracina, mentre que unes altres dues van resultar ferides greus. Una més va perdre la vida a Albisola, a Savona (nord), en ser colpejada per un objecte arrossegat pel vent. Un altre arbre va acabar amb la vida d’una persona a la província de Caserta, a prop de Nàpols (sud del país), i d’una altra en província de Belluno, Véneto (nord-est).

L’emergència continua a sis regions que es troben encara en alerta roja: Llombardia, Veneto, Friuli Venecia Julia, Ligúria i Trentino Alto Adige (nord) i Abruços (centre) i l’alerta taronja continua en bona part de la resta del país i l’illa meridional de Sicília.

La situació és particularment crítica a Ligúria, on a prop 20.000 persones estan sense energia elèctrica i a Gènova continua tancat des d’ahir l’aeroport pels forts vents. Les escoles|col·legis segueixen tancats a moltes ciutats entre elles Venècia, Gènova, Nàpols i Roma. A la capital italiana, els bombers van haver d’intervenir en 100 emergències sobretot per la caiguda de branques i arbres.

A Venècia la marea va pujar fins als 156 centímetres sobre el nivell del mar -el màxim des de 2008-, la qual cosa ha provocat la coneguda com a “aigua alta”, la inundació dels seus carrers i de la Plaça de San Marcos, així com la suspensió de la xarxa de transport públic urbà, els “vaporetti”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »