Almenys dos morts en un atemptat contra Samshad TV a Kabul

Rate this post

Un grup d’homes armats ha atacat avui el canal privat de televisió Shamshad TV a Kabul, i han acabat amb la vida d’almenys un guàrdia de seguretat i un assaltant, segons han informat fonts del canal i la Policia.

Un empleat de Samshad TV ha confirmat l’atac i ha afegit que el tiroteig “encara continua”. Per la seva part, el canal de televisió, a través del seu compte de Twitter, ha declarat que hi ha “diverses víctimes dins de l’edifici”.

El portaveu de la policia de Kabul, Basir Mujahid, ha afirmat que “diversos homes han atacat Shamshad TV a Kabul, després de matar a un guàrdia de seguretat”. El portaveu del Ministeri de l’Interior, Najib Danish, ha indicat que “entre 2 i 3 atacants” han entrat a la cadena” i que almenys un d’ells ha estat abatut, arran que les forces de seguretat han pogut accedir al complex. També ha assegurat que s’està fent “tot el possible” per abatre a l’atacant restant i que tenen informacions sobre dos empleats ferits lleus, tot i que “encara no està clar”. Pel que fa a la resta d’empleats del canal, aquests han estat evacuats, però part del personal de la televisió roman dins de l’edifici.

El portaveu dels talibans Zabiullah Mujahid, ha assegurat en el seu compte de Twitter que el seu grup no està involucrat amb aquest atac.

El mes de maig un grup d’homes armats va assaltar la seu de la Ràdio Televisió Nacional de l’Afganistan (RTA) a Jalalabad, capital de la província oriental de Nangarhar, en un atac on van morir els tres assaltats i dos civils.

La capital afgana, objecte de nombrosos atacs insurgents

Kabul, la capital de l’Afganistan, ha patit durant tot l’any un seguit d’atacs insurgents de gran escala.

Fa una setmana, almenys tres persones van morir i 15 van resultar ferides durant un atemptat a la zona diplomàtica de Kabul, on es troben diverses ambaixades i oficines del Govern afgà, a una hora d’alta afluència de persones.

Des de la fi de la missió de combat de la OTAN el gener de 2015, Kabul ha anat perdent terreny davant dels insurgents fins arribar a controlar amb prou feines un 57% del país, segons l’inspector especial general per la Reconstrucció de l’Afganistan (SIGAR) del Congrés dels Estats Units.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »