Almenys cinc morts en un nou atemptat a Indonèsia

Rate this post

Almenys quatre atacants i un policia van morir i unes altres tres persones han resultat avui ferides en un assalt a una comissaria a l’oest d’Indonèsia, dies després que una onada d’atemptats i explosions causés 26 morts al país. Els assaltants van estavellar un automòbil contra la barrera del recinte policial a la ciutat de Pekanbaru, a l’illa de Sumatra, matant a un agent, va dir el portaveu de la Policia Nacional, Setyo Wasisto, en roda de premsa retransmesa per televisió.

A continuació van descendir del vehicle i van tractar de matar altres policies amb armes blanques abans de ser abatuts, va afegir el portaveu policial. Wasisto va indicar que un dels ferits és un periodista que es trobava cobrint una altra informació en el moment de l’atemptat, i va agregar que un dels atacants va fugir però va ser arrestat més tard. La policia va confiscar tres catanes, passamuntanyes i roba pertanyent als assaltants.

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va reivindicar aquesta setmana l’atemptat amb bomba múltiple contra tres esglésies cristianes en el qual van morir 18 persones diumenge i l’atac contra una comissaria dilluns, amb quatre morts, ambdós a la ciutat de Surabaya, a l’illa de Java. Els atemptats de diumenge van ser perpetrats per una família de sis membres, incloses dues nenes de 9 i 12 anys, i tots van perdre la vida.

L’explosió a la comissaria el va cometre una altra família de cinc integrants, entre els quals hi havia una nena de 8 anys que va ser l’única sobrevivent de la seva família. Diumenge a la nit, unes altres quatre persones van morir i unes altres dues van resultar ferides, totes de la mateixa família, quan va fer detonar una bomba per error a l’habitatge que vivien també a Surabaya. Es tracta de la primera vegada que famílies, que en aquest cas estaven vinculades a través dels pares de família a un grup gihadista, atempten juntament amb seus fills a Indonèsia.

Indonèsia, on el 88 per cent dels seus 260 milions d’habitants practica l’islam i el país amb més nombre de musulmans del món, ha rebut diversos atemptats gihadistes en les dues últimes dècades, entre ells el perpetrat a l’illa de Bali el 2002, que va causar 202 morts.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »