Algunes territorials de l’ANC només demanen el vot per a JxCat i la CUP per la indefinició d’ERC en la investidura

“Amb repressió i 155, ni truc ni tractes”. Amb aquest lema, algunes assemblees territorials de l’ANC demanen el vot únicament per a JxCat i la CUP el 10-N per la indefinició d’ERC en la investidura. Aquestes assembles, com les de Lleida, l’Anoia o l’Alt Urgell, defensen votar només formacions que “aposten per no negociar res que no sigui com exercim el dret a l’autodeterminació”. Formen part del centenar de nuclis que  que van reclamar, sense sort, una votació a la direcció perquè l’entitat demanés el vot tan sols per a les formacions que han deixat clar que no negociaran ni investiran cap representant dels partits que van donar suport al 155, en al·lusió al PSOE.   

pic.twitter.com/zzB1STDSux

— ANC Anoia (@ANCAnoia) 5 de noviembre de 2019

D’aquesta manera, les territorials, que són sobiranes, tiren pel dret davant la negativa del secretariat nacional de promoure la consulta com la van plantejar inicialment i que va desembocar en una votació més oberta sobre el posicionament de cara a les eleccions generals en què les bases van secundar reclamar un front de bloqueig al Congrés. “Hem fet la petició quatre vegades però el secretariat no l’ha atès tot i que mai fins ara tantes territorials s’havien unit per fer arribar una demanda d’aquest tipus”, assenyala una membre d’aquestes territorials. 

L’ANC es limita a reclamar un front de bloqueig al Congrés

“Nosaltres no volem transversalitat gratüita perquè ja molt temps que els partits no compleixen”, afegeix aquesta mateixa font, que deixa clar que “no estem contradient en cap moment el posicionament aprovat, simplement anem un pas més enllà” en referència a deixar fora de les recomanacions votar ERC. “Es tracta de clarificar el panorama a pocs dies de les eleccions”, conclou la sòcia de l’entitat. 

Les assemblees que volien que la direcció es mullés més van emetre ahir mateix un comunicat en què admetien que haurien preferit que la seva petició “hagués estat atesa des del primer moment i no a última hora (a quatre dies del dia de les votacions), i en uns termes més clars i concrets que els del text que finalment s’ha sotmès a votació aquest cap de setmana”. “L’ANC ha d’estar només al servei dels interessos del país i escoltar sempre les bases en temes tan transcendentals i decisius com ho és aquest”, van afegir els promotors del document.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: