Alerta Solidaria vol impugnar les declaracions dels CDR que impliquen Torra en un complot terrorista

Els advocats d'Alerta Solidaria neguen tot el que recull el sumari dels CDR detinguts el 23-S acusats de terrorisme. Diuen que les declaracions davant la policia es van fer sota amenaça i coaccionats i treballen per impugnar els interrogatoris de Jordi Ros i Ferran Jolis, que són els que expliquen tot el relat del complot per assaltar el Parlament de Catalunya amb la connivència del president de la Generalitat Quim Torra. 

Els advocats argumenten que es van trigar entre 5 i 25 dies a poder accedir a un advocat de confiança pels detinguts i amb unes condicions sota la custòdia inhumanes: "Les van traslladar encaputxades, van estar dies sense dormir i les van interrogar de matinada i durant hores sense cap tipus de garantia jurídica".

"No hi ha cap element dins el sumari que pugui sostenir les acusacions de terrorisme", diu Xavier Pellicer, portaveu dels advocats. Sobre la presumpta implicació de Quim Torra, Pellicer diu que "forma part d'un relat polític que pretén criminalitzar l'independetisme".

El sumari ha arribat als mitjans de comunicació, gairebé dues setmanes després que s'hagi aixecat el seu secret i un cop ja s'ha digitalitzat. Era de preveure que aquesta setmana es comencés a fer públic. La setmana, l'única de campanya electoral per a les eleccions al Congrés dels Diputats. Les declaracions i els seguiments policials que consten al sumari ofereixen una visió d'un grup amb personalitzats curioses parlant en clau i buscant la manera de proclamar l'independentisme. Però no s'ha trobat ni plans per a fer esclatar res, ni explosius. 

"Els materials es compren legalment i ells hauran de demostrar que fossin per fer explosius" diu el portaveu d'Alerta Solidària. I remarca que "ni la ocupació d'un Parlament, ni la d'un banc ni la d'una universitat és terrorisme, sinó un dret de manifestació".

Xavier Pellicer assegura que "en algun moment es farà justícia però serà lenta i tardana pels drets que s'han vulnerat". Mentre es treballa per impugnar les declaracions incriminatòries, també s'estan fent els tràmits perquè els 7 empresonats surtin en llibertat. La setmana que ve hi haurà una vista per a revisar la presó d'un dels detinguts.

 

 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: