Alerta Solidària celebra la sentència d’Estrasburg: “Posa l’Estat al seu lloc”

Rate this post

Martí Majoral, membre d’Alerta Solidària, ha assegurat que la sentència d’Estrasburg posa “l’Estat espanyol en el seu lloc”. Majoral fa referència a la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que dona la raó a dos condemnats per cremar fotos del Rei al setembre del 2007 a Girona, avala la llibertat d’expressió.

El TEDH ha condemnat Espanya a indemnitzar els catalans Jaume Roura Capellera i Enric Stern Taulats, que van ser condemnats per cremar una foto dels reis en una manifestació a Girona. L’Audiència Nacional demanava 15 mesos de presó per injúries a la Corona, pena que finalment es va substituir per una multa de 2.700 euros.

El membre de l’associació ha assegurat que volen dedicar aquesta victòria a “totes les persones represaliades per aquesta causa”. Ho ha fet al mateix temps que ha denunciat els rapers encausats i privats de llibertat d’expressió. 

En la mateixa línia s’ha expressat l’advocat dels nois que van cremar la fotografia, Benet Salellas, que ha subratllat que la sentència és una esmena al Tribunal Constitucional que va justificar la condemna per violència”, per això considera que la crítica política a les institucions de l’estat espanyol “mai podrà ser un discurs d’odi”.

Finalment, Salellas s’ha mostrat satisfet amb la decisió del TEDH dient que es tracta “d’una passa en pro de la llibertat d’expressió”.

Per la seva banda, la CUP també ha volgut celebrar la sentència d’Estrasburg i ho ha fet a través d’una piulada: “11 anys després. Un altre cop, l’estat espanyol surt condemnat per vulnerar els Drets Humans. La llibertat d’expressió sempre acaba guanyant! Enhorabona!”.

Anar a la font
Alba Solé

Powered by WPeMatico

Translate »