Alemanya imposa una multa de 1.000 milions d’euros a Volkswagen pel ‘Dieselgate’

Rate this post

Volkswagen haurà de pagar 1.000 milions d’euros en concepte de multa per la crisi de les emissions dels seus cotxes dièsel, conegut popularment com cas ‘Dieslegate’, que va esclatar ara fa dos anys i mig.

La sanció de 1.000 milions d’euros inclou els 5 milions en concepte de frau i 995 milions més derivats dels beneficis que la companyia hauria obtingut de manera fraudulenta. I és que els investigacions judicials estimen que Volkswagen hauria venut més de 10 milions de vehicles entre els anys 2007 i 2015 amb els motors EA 288 i EA 189, els dos propulsors que van utilitzar el software fraudulent per amagar els índexs reals d’emissions dels vehicles.

Els de Wolfsburg han acceptat la seva responsabilitat mitjançant un comunicat oficial on assumeixen la multa i expressen el seu desig que aquesta resolució “tingui un efecte positiu sobre la resta de processos administratius oberts a Europa als que ha de fer front el grup Volkswagen”.

Aquesta multa es suma a les sancions i indemnitzacions que el grup de la Baixa Saxònia ha hagut de fer front a tot el món, i que arriba a superar els 30.000 milions d’euros. De fet Volkswagen ha hagut de recomprar milers de cotxes venuts només als Estats Units, cosa que ha disparat el cost econòmic de la crisi de les emissions i que ha obligat a Volkswagen a provisionar milers de milions d’euros per fer front als pagaments.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »