Alejandro Fernández (PP) critica Societat Civil Catalana per emprendre “un camí equivocat”

El president del PP a Catalunya advoca per perfils com Álvarez de Toledo i Bou

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha acusat Societat Civil Catalana d’emprendre “un camí equivocat” i de voler fer “com si fossin un partit polític”. En una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies, ha dit no compartir el “canvi d’estratègia” de l’entitat que ara presideix Fernando Sánchez Costa, que precisament va ser diputat al Parlament pel PPC.

 

Tot i que ha assegurat que Sánchez Costa és “molt estimat”, ha retret a l’organització que presideix que hagi perdut les seves “missions fundacionals”. “Societat Civil Catalana va néixer com a una entitat cívica per defensar els drets civils dels catalans no nacionalistes”, ha recordat, mentre que ara creu que està fent “propostes polítiques” pròpies d’un partit.

 

Sobre la iniciativa plantejada pel vicepresident d’aquesta entitat i secretari d’Organització, Xavier Marín, de prohibir que els partits independentistes puguin presentar-se a les eleccions, s’ha remès a la llei de partits, on “està perfectament tipificat” per què es pot il·legalitzar una formació. “És el moment en què algú recolzi explícitament la violència o la practiqui. És el límit per a nosaltres en democràcia, la línia vermella”, ha subratllat. “No aniria més enllà”, ha conclòs.

L’herència de l’etapa anterior

Sánchez Costa va deixar el partit en qüestió en assumir el lideratge de Societat Civil Catalana, un relleu que Fernández considera “lògic”. Aquesta no ha estat, però, la darrera renúncia a les files populars. Tot i això, el president del PPC ha afirmat que s’han produït tant baixes com altes i ha defensat la línia adoptada per la nova direcció, que ha desvinculat dels últims resultats electorals. Segons Fernández, “la nova estratègia no ha tingut temps d’implementar-se” i ha estat l’herència de l’etapa anterior la que ha repercutit a les urnes.

Preguntat per l’aposta per figures externes al PPC com Cayetana Álvarez de Toledo –única diputada popular per Catalunya al Congrés– o Josep Bou –líder del grup municipal a Barcelona–, ha garantit que està “completament compromès” amb aquestes figures i ha obert la porta del partit a noves col·laboracions amb “persones potents”. “Hem demostrat que som el partit més obert al talent de fora del propi nucli del partit i crec que això no s’ha de canviar; al contrari, s’ha d’aprofundir”.

Més continguts de

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: