Alcoi homenatja Ovidi Montllor pels seus ’25 anys de vacances’

Els creadors de la mostra Perquè vull. A Ovidi Montllor al COM són el fotògraf Mateo Gamón i l’escriptor Jordi Botella. Ambdós defineixen l’exposició com a un “teatre” que gira al voltant de l’Ovidi i s’estructura en seccions: la primera és ‘la Tereseta’, amb material de Paco Grau, que ha fotografiat l’obra escrita per Botella, Homenatge a T; la segona són entrevistes realitzades a l’Ovidi, a Catalunya Ràdio, on apareix un transistor antic.

Tot seguit, trobem un espai dedicat a la cançó, a través d’un tocadiscs, recuperant, entre d’altres, el concert a l’Olímpia, sobre una taula, fruit d’una selecció de totes les pel·lícules on apareix l’Ovidi, feta per Kiko Carbonell. A més a més, la mostra compta amb tot un seguit de material facilitat per Javier, germà de l’Ovidi.

Segons Botella, una cosa està clara: “L’Ovidi no es queda com a cantautor; arrisca moltíssim. Se li han fet 400.000 homenatges, molts d’ells avorridíssims; si tornara de l’altre món, pensaria que és quelcom molt reaccionari, diria ‘què passa ací?’”. Lamenta, per tant, el paper de “víctima del sistema” que ha perseguit a l’Ovidi, fins i tot, després de la seua mort, fa un quart de segle.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: