Alcaldes d’ERC al Maresme presenten una denúncia conjunta per “l’assetjament constant de grups d’extrema dreta”

Sis alcaldes d’ERC al Maresme han presentat una denúncia conjunta per “l’assetjament constant” de “grups violents d’extrema dreta”. La situació, expliquen, s’ha anat repetint des del referèndum de l’1-O i s’ha intensificat en els últims mesos amb assetjament directe als domicilis i negocis familiars dels alcaldes. Els denunciants expliquen que les denúncies individualitzades que s’han anat presentant s’han arxivat i és per això que ara es personen de manera conjunta per exigir als tribunals una “visió global dels fets” que demostraria una clara “persecució ideològica”.

En aquest sentit, demanen que hi hagi un sol procediment que agrupi totes les causes i assenyalen com a principals responsables dels atacs el “comando” dels Segadors del Maresme, un grup impulsat pel número dos de Vox a Mataró, José Casado. Els alcaldes republicans han denunciat amenaces, coaccions i atemptat contra l’autoritat contra els alcaldes de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs; Sant Andreu de Llavaneres, Nani Mora; Arenys de Mar, Annabel Moreno, i Vilassar de Mar, Damià del Clot. A més, també denuncien delictes de danys al mobiliari públic a Teià, Dosrius, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Segons relata la denúncia, “el fil conductor que mou totes les actuacions” és la “persecució ideològica dels càrrecs electes”, una situació que els alcaldes republicans qualifiquen en el seu escrit com “d’extrema gravetat”. La denúncia recorda que cap alcalde del PSC o el PDECat, “que també governen molts ajuntaments”, ha patit situacions similars.

Segons l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, aquest context suposa un “agreujant per motius de discriminació ideològica”. L’alcalde vilassarenc, advocat i impulsor de la denúncia conjunta, ha alertat que els responsables dels fets són “grups violents d’extrema dreta” i a l’escrit que s’ha presentat als jutjats ja se n’identifiquen alguns.

En concret, apunten cap a un veí de Mataró conegut en l’entorn unionista per les seves accions contra els llaços grocs i les estelades que hi ha als espais públics, Santiago Pulido. L’alcalde d’Argentona, Eudaldo Calvo, es felicitava del processament aquesta setmana de l’ultra, que ha participat en nombrosos atacs contra simbologia independentista. 

Passem a l’ofensiva. Avui el jutjat de Mataró ha decidit processar el conegut feixista Pulido per un delicte d’odi (penat en fins a 4 anys de presó), amenaces i lesions. Som-hi !

— Eudald (@eudaldcc) 15 de mayo de 2019

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: