Albiol emplaça Torrent a iniciar una nova ronda de contactes

Rate this post

El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha adreçat una carta al president del Parlament, Roger Torrent, per demanar-li que impulsi una nova ronda de contactes per tal de “trobar una sortida legal i possible al bloqueig en el que han instal·lat al Parlament”.

El popular li demana també una trobada “al més aviat possible” per trobar alternatives que superin la situació que ha generat la “impossible candidatura anunciada a la presidència de la Generalitat”, de Carles Puigdemont. En la missiva, Albiol argumenta que la decisió de Torrent d’ajornar la sessió plenària d’investidura que s’havia convocat pel passat 29 de gener ha generat una situació “inèdita” a la Cambra catalana i assegura que ha provocat com a efectes col·laterals “la paràlisi de les funcions que el Parlament té encomanades”. El passat dilluns, el president del grup parlamentari del PSC, Miquel Iceta, va adreçar també una carta a Torrent demanant-li una nova ronda de consultes.

En el seu escrit, Albiol s’ha referit també a les trobades que Torrent ha tingut a Brussel·les amb Puigdemont i les visites als polítics a la presó afirmant que entén que aquests s’han produït amb l’objectiu de “trobar solucions al bloqueig institucional provocat justament per algun dels diputats als que ha visitat”. “De la mateixa manera que es reuneix amb uns determinats diputats, crec que, com a president de la institució, té el deure d’impulsar una nova ronda de contactes”, diu a Torrent.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »