Albert Botran va entrar el mòbil a la presó d’estranquis

El diputat de la CUP al Congrés Albert Botran va infringir la circular 2/2008 sobre els sistemes de control del personal autoritzat a accedir a centres penitenciaris en fer la foto al raper Pablo Hasel durant la seva visita dimecres a la presó de Ponent. La norma deixa clar que els advocats o les visites que reben els interns tenen prohibit fer servir el telèfon mòbil o una càmera de fotos a l’interior de la presó.

L’article 51.1 de la circular 2/2008 del reglament penitenciari considera objectes prohibits “aquells que puguin comportar un perill per a la seguretat, l’ordenada convivència o la salut, les drogues, els que continguin alcohol, els productes alimentaris peribles i els prohibits expressament per les normes de règim interior de l’establiment”.

La circular deixa clar pel que fa a aquest darrer punt que “queda expressament prohibit, la introducció dels aparells destinats a la comunicació i els seus components, com ara, entre d’altres, ordinadors, agendes electròniques, gravadores, càmeres fotogràfiques o telefonia mòbil”.

“En el cas que l’ús d’aquests aparells estigui prohibit i sigui necessari utilitzar-los en l’interior de l’establiment en un moment puntual i per un motiu determinat, es requerirà l’autorització expressa del director del centre”, remarca.

Només poden entrar aquest tipus d’aparells electrònics “els inspectors de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, així com l’inspector de guàrdia i els membres del comitè de crisi, en l’exercici de les seves funcions”.

L’advocat i portaveu del grup municipal de Ciutadans a Salou, Pere Lluís Huguet, ha recordat en un tuit que “la circular 2/08 impedeix que els advocats i qualsevol persona, que entrem a comunicar amb interns portar el telèfon o qualsevol dispositiu electrònic” i ha demanat al Departament de Justícia “saber perquè el diputat de la CUP sí que pot, i fins i tot fer una foto”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: