Ajuntament i Salut valoren obrir la mobilitat a tota l’AM de Barcelona

Que el Govern de la Generalitat decidís distribuir la desescalada per regions sanitàries i no per províncies fa que la ciutat hagi quedat metafòricament emmurallada i aïllada del seu voltant, sense que s’hi pugui entrar i sortir si no és per treballar. L’àrea metropolitana de Barcelona s’ha subdividit en tres àmbits: metropolitana sud, metropolitana nord i Barcelona ciutat. Sobre el paper, la mobilitat entre aquestes tres zones no estaria permesa fins la fase 3. Ara bé, davant la pressió, el departament de Salut estudia si autoritzar la lliure circulació dins l’AMB a partir de dilluns, que ja s’entrarà en fase 1

Aquest vespre hi haurà una reunió clau entre la conselleria de Salut i l’Ajuntament de Barcelona, que incorporarà també representants del Procicat. L’alcaldessa Ada Colau ha assenyalat que la ciutat de Barcelona està totalment “interconnectada” amb els municipis del seu voltant, i que cal “valorar si ampliar a altres aspectes com l’oci i els retrobaments familiars” una mobilitat que és l’habitual. “Som una unitat de mobilitat“, ha destacat. Colau ha optat per la prudència i, tot i que de les seves paraules pot deduir-se clarament que és partidària de flexibilitzar la circulació i permetre moure’s per tota l’àrea metropolitana ja des de dilluns, ha recomanat “esperar a conèixer el resultat de la reunió” perquè la decisió sigui fruit del consens. 

Sí que ha afegit que cal avaluar bé els riscos. Perquè si bé desplaçar-se a municipis veïns pot comportar un risc d’exportar contagis, l’opció contrària, la de limitar l’àmbit de mobilitat, té un altre risc associat, que és el de les aglomeracions. 

Amb el pla de desescalada, la Regió Sanitària de Barcelona s’ha subdividit en tres àrees: Àmbit Metropolità Nord -Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental-, Àmbit Metropolità Sud -Alt Penedès, Baix Llobregat, Garraf i Barcelonès Sud- i Barcelona Ciutat. 

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: