Això tampoc és atemptat contra l’autoritat, conseller?

Una cinquantena de persones que van participar ahir en la manifestació de suport a Adrian Sas, condemnat a 3,5 anys de presó per agredir la policia en els aldarulls del primer aniversari de la sentència de l’1-O; van causar aldarulls a Vilafranca del Penedès i van llençar cadires i taules de la terrassa d’un bar a agents dels Mossos d’Esquadra. Dos agents, segons la policia catalana, van resultar ferits lleus.

La Policia de la Generalitat va haver de carregar després que aquest mateix grup intentés assaltar l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Llavors, van començar a llençar objectes contra la façana de l’edifici històric, i contra la policia, el que va provocar les càrregues. Aquests incidents es produeixen després que el conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, manifestés en la comissió d’Interior que vol rebaixar les agressions a mossos a lesions.

“Intentarem descarregar de la càrrega punitiva els delictes d’atemptat i desobediència pels quals ja vetlla el ministeri fiscal. I reduint-ho només al delicte de lesions, perquè estem obligats ens agradi o no legalment, i si es pot, fins i tot, portant-ho al terreny del que normalment es pretén amb una acusació per lesions”, va sentenciar.

La intenció de conseller va indignar els sindicats policials. Per exemple, la Federació de Professionals de la Seguretat Pública (FEPOL), va denunciar en un comunicat que “el Govern de la Generalitat torna a menysprear els Mossos d’Esquadra”. “Demanem una rectificació immediata a aquesta voluntat d’afavorir la impunitat en les agressions contra agents de la policia”, va reclamar.

Arran d’aquesta polèmica, el portaveu del sindicat Fepol, Toni Castejón, va compartir a través de Twitter un parell de vídeos d’agressions a agents dels Mossos d’Esquadra que es van produir durant les protestes postsentència. “Només lesions i a veure si per via civil s’arregla, no s’ofengui algú. Atemptat? On ho veieu? Esperpèntic i indecent”, va exposar.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: