“Això és un insult per als membres del Tribunal”

El president del Tribunal, Manuel Marchena, ha dit a l’advocat Benet Salellas que “és un insult al Tribunal” pretendre donar lliçons constitucionalistes “a la Sala” amb les preguntes que li estava fent a l’exmembre del CATN i catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, Enoch Albertí.

Tot ha començat quan Salellas li ha demanat explicacions sobre el Llibre Blanc i Benoch ha començat una dissertació sobre les possibilitats d’encabir el dret a decidir i el dret a l’autodeterminació dins el marc de la Constitució. Marchena l’ha tallat i ha advertit el lletrat que “està convertint el professor en un pèrit jurídic”.

“Vostè sap, perquè és un acreditat penalista, que el nostre sistema no permet el peritatge jurídic”, ha afegit el magistrat i, en aquest sentit, ha destacat que “no podem permetre que el judici es converteixi en una lliçó d’un constitucionalista als magistrats del Suprem sobre la dimensió interna i externa del dret a l’autodeterminació”.

Manuel Marchena ha recordat que el Llibre Blanc “està a la causa i serà examinat” per tot el Tribunal, però ha insistit que “no puc permetre que el judici es converteixi en una dissertació d’un constitucionalista”. “Això és un insult per als membres del Tribunal”, ha reblat.

El president del Tribunal ha demanat a Benet Salellas que reconduís l’interrogatori perquè “la sala no pot escoltar lliçons de dret constitucional”. L’advocat ha dit que “estic d’acord que el testimoni no pot fer una pericial jurídica, però no estic d’acord en que hàgim intentat insultar el Tribunal”.

Ves a la font
Autor:

Últimes notícies de e-noticies

25 d’Abril de 2019 – 1:29 pm

Deixa un comentari

%d bloggers like this: