Així serà el nou govern de Colau i Collboni a Barcelona

Pacte Barcelona en Comú-PSC. Etapa dos. Després de quasi un mes de negociacions, comuns i socialistes han presentat avui el seu acord per governar la ciutat, amb 18 regidors, els pròxims quatre anys. L’entesa fixa sis àrees, que no queden sota la batuta exclusiva d’un dels dos partits, sinó que barreja responsabilitats.  Tres tenen un tinent d’alcalde de BComú i les altres tres, de PSC. El cap de files socialista, Jaume Collboni, serà ara el primer tinent d’alcalde i portarà una gran àrea amb molta visibilitat: la d’Economia, Treball, Competivitat i  Hisenda.   En l’acord que van segellar aquestes dues formacions el 2016 i que va acabar amb  divorci pel suport socialista al 155, Collboni ostentava la segona  tinència i el seu grup tenia força menys presència que en l’entesa actual perquè llavors el PSC tenia quatre regidors i els comuns 11, però ara la relació és de vuit i 10 i, per tant, les responsabilitats queden molt més dividides. Les regidories dels districtes, per exemple, s’han repartit al 50%, cinc i cinc. I l’àrea de Seguretat, que el mandat passat funcionava amb un comissionat – Amadeu Recasens, a qui Colau ha agraït avui la feina- , passarà a ser una  tinència d’alcaldia capitanejada pel socialista Albert Batlle, que va ser director dels Mossos.

Les bases dels comuns avalen per àmplia majoria que Colau opti a la reelecció

Les bases dels comuns avalen per àmplia majoria que Colau opti a la reelecció

A més de Collboni, la seva número dos, Laia Bonet, també serà tinent d’alcalde, de l’àrea de Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial. I per part dels comuns, Janet Sanz, que serà la segona tinent, repetirà al capdavant d’Urbanisme i Mobilitat. La quarta tinència, la de Drets Socials i Feminismes, l’ostentarà Laura Pérez. Joan Subirats, la mà dreta de Colau, serà el sisè tinent i portarà Educació, Cultura i Ciència. El socialista Albert Batlle tindrà la patata calenta de l’àrea de Seguretat i Prevenció, però el districte més calent, Ciutat Vella, tindrà regidor dels comuns:  Jordi Rabassa, que agafa el relleu de Gala Pin. BComú tindrà les regidories de Ciutat Vella, Eixample, Sant Andreu, Gràcia i Sants- Montjuïc. I el PSC les de les Corts, Sarrià, Horta, Sant Martí i Nou Barris.

Colau serà alcaldessa amb el PSC i vots de Valls

Colau serà alcaldessa amb el PSC i vots de Valls

Perquè l’acord vagi endavant haurà de rebre, aquest cap de setmana, l’aval de les bases de Barcelona en Comú, que fa dies ja van donar suport a la tria de la direcció del partit per fer Colau alcaldessa amb un pacte amb el PSC i comptant amb els vots de la formació de Manuel Valls per superar la investidura. En la presentació de l’acord, Colau ha remarcat que el pacte es faci sense departaments estancs i que busqui ser el més estable i cohesionat possible, “el més ampli i estable que haurà vist la ciutat en els últims tres mandats”. Ha remarcat, també,  que es manté el Pla de Barris i que es vol fer un “gran salt qualitatiu” es aspectes com la lluita contra el canvi climàtic, el reforç del comerç o la transició digital. Colau també ha remarcat que Educació i Cultura passa a ser una tinència d’alcaldia i que la seguretat també es reforça. L’alcaldessa ha estès la mà al conjunt de grups per fer “acords de ciutat”.

Colau ha apuntat que governar Barcelona és una “doble responsabilitat” pel context d’auge de l’extrema dreta, per consolidar la ciutat con un referent, “un missatge d’esperança”. De fet, l’acord d’avui s’ha presentat com un pacte d’esquerres per a Barcelona.

Collboni, al seu torn, ha reivindicat el “tàndem de progrés”, com una lectura “adequada” dels resultats electorals a la ciutat i de tenir un govern “estable, que es dediqui a resoldre els problemes de la gent”. “Aquest acord s’inspira en els valors de la ciutat: la pluralitat, la tolerància, l’entesa i el diàleg”, ha apuntat. El socialista ha deixat clar que la ciutat no estarà al suport de cap causa política. “Exercirem la capitalitat amb responsabilitat i plenitud”, ha apuntat.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: