Agbar invertirà 50 milions per potenciar la divisió d’agricultura

Rate this post

El president d’Agbar, Àngel Simon, ha explicat que la companyia té previst invertir 50 milions d’euros en els pròxims dos anys per potenciar la seva divisió d’agricultura, oferint un servei d’assessoria a agricultors.

En declaracions als mitjans després d’una conferència aquest dimarts a Esade, Simon ha advocat per promoure aquesta línia de negoci amb la intenció d’impulsar una “cartera empresarial equilibrada” per Agbar entre els tres elements que la configuren: indústria, ciutat i agricultura, que avui dia tenen un pes del 70%, el 20% i el 10%, respectivament.

Augmentar la proporció que representa l’agricultura en aquest ‘mix’ és l’objectiu que el directiu es marca per als propers deu anys, en els quals espera haver-se convertit en proveïdor d’aquesta activitat econòmica i no només treballar a través de concessions com fa ara.

Aquesta aposta s’emmarca en la voluntat d’Agbar d'”anticipar-se” a les conseqüències que pot tenir el canvi climàtic, com a inundacions i sequeres extremes.

El directiu ha defensat que la companyia ha de garantir el seu desenvolupament sostenible amb la cooperació entre el sector privat i el públic com a element bàsic, i també ha d’establir una relació directa amb els ciutadans, ja que s’ha passat de “les tres ‘P’ a les quatre: de la participació públic-privada a la participació públic-privada i persones”.

Crítica als impostos

El president executiu d’Agbar ha criticat els elevats impostos amb els quals considera que es grava el subministrament d’aigua, que ha detallat que representen el 77% de la factura que percep el consumidor i que només el 33% restant és la quantitat que rep aquest per la prestació del servei.

En aquest mateix sentit, ha defensat que l’empresa subvenciona el 33% a les famílies que no poden pagar pel servei bàsic que l’empresa ven, mentre que ha recalcat que “no hi ha cap administració que subvencioni res a aquestes”.

“Mai hem tallat l’aigua a aquelles famílies que per motius de pobresa no la podien pagar”, ha sostingut.

Simon ha explicat que la companyia ha dut a terme aquesta pràctica “sempre”, però que a partir del 2012 va començar a aplicar de manera reglada a través d’acords amb els ajuntaments i diverses entitats socials, per la qual cosa avui dia l’empresa eximeix de pagar a aproximadament 16.400 famílies, que representen un total de 50.000 persones.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »