Afectats per l’accident de Vacarisses estudien posar una demanda col·lectiva

Rate this post

Una quinzena de passatgers del tren que va descarrilar a Vacarisses estan estudiant la possibilitat d’emprendre accions legals i interposar una demanda col·lectiva. Segons ha explicat la impulsora del col·lectiu a l’ACN, la manresana Mireia Obradors, a hores d’ara s’està estudiant aquesta alternativa conjuntament amb la possibilitat d’impulsar una plataforma que vetlli per la millora de la línia. Obradors, que és de baixa des de l’accident, insisteix en el fet que si s’hagués vetllat pel manteniment de la zona, el sinistre en el qual va perdre la vida un jove de 36 anys es podria haver evitat.

Mireia Obradors tren Vacarisses ACN

Mireia Obradors / ACN

Obradors explica que s’està estudiant amb els experts quina és la via més factible per evitar que torni a succeir un fet com el del passat 20 de novembre. Davant la possibilitat de presentar la demanda, diu que encara és aviat per saber contra qui aniria. “Crec que tots són responsables, tant ADIF com Rodalies”, assegura, tot remarcant que malgrat que uns culpabilitzin els altres del manteniment “s’ha de vetllar perquè aquest es realitzi”.

Tot i reconèixer que, com és obvi, no rebutjarien una indemnització econòmica, insisteix en el fet que el més important és la “seguretat” i que “si vas en tren, tinguis unes garanties mínimes”. “És una línia que agafa molta gent”, recorda, tot afegint que “no pot ser que no ens donin aquest servei adequadament”.

A hores d’ara, els afectats que han unit esforços són ja una quinzena. La portaveu fa una crida a que qualsevol dels viatgers, independentment de si van sortir ferits o no, si afegeix-hi. “Creiem que, si som un grup, tindrem més força que un a un, per això ens estem movent”, remarca.

“El maquinista s’ho va trobar”

Segons la portaveu, el sinistre en el qual va perdre la vida un jove de Castellbell i el Vilar es podria haver evitat. “No pot ser que els trens surtin sense saber on van”, insisteix, tot afegint que “feia mesos que plovia”.

Obradors, que viatjava en el primer dels vagons, relata que va “volar pels aires”. “Allò es bellugava molt fins que va arribar a parar. Vaig ser conscient que vam sortir de la via”, explica. La manresana diu que immediatament van saber que hi havia hagut una víctima mortal i que, en parlar amb el maquinista, aquest els hi va dir que després del revolt es va trobar la roca al mig de la via i no va poder fer res.

Des de llavors, Obradors no ha agafat el tren. Està de baixa mèdica per les contusions a l’esquena. “Pensar que qualsevol dia hauré de tornar a agafar el tren… però has de ser fort i superar-ho, malgrat que no és gens fàcil”, reconeix.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »