Admesa a tràmit una nova querella contra la policia espanyola per l’1-O

Rate this post

El jutge d’instrucció número 7 de Barcelona, que té més de 200 denuncies d’afectats i lesionats per la policia l’1 d’octubre, ha admès a tràmit la querella de Marta Torrecillas, la noia a qui els agents del CNP van retorçar la mà mentre intentaven desallotjar a la força l’IES Pau Claris de Barcelona.

Els jutge atribueix als agents els delictes de lesions i contra la integritat moral amb l’agreujant d’odi de motivació ideològica i de gènere.

Encara no hi ha citació per declarar. Tot i que, sí que hi ha identificat el subinspector que va actuar en aquest punt de votació, el jutge està esperant les imatges dels fets que estan acabant de recopilar i endreçar els Mossos d’Esquadra per poder citar a declarar tots els agents implicats.

L’advocat Xavier Monge, d’Alerta Solidària, està valorant encara si demana citar els seus comandaments i agents de la unitat com a investigats o com a testimonis, o bé espera que l’agent identificat com a l’autor de l’agressió comparegui primer davant el jutge.

“Es tracta d’un nou pas en l’avenç per aclarir els fets d’aquell històric 1 d’octubre, així com per escatir ordres de comandament, jerarquies i confirmar la tesi de l’operació del terror duta a terme per les forces de seguretat del seu estat”, valora Alerta Solidaria en un comunicat després de conèixer la decisió del jutge. Alerta Solidaria coordina part de les defenses de la macrocausa-laberint de l’1 d’ctubre que s’investiga simultàniament a diferents jutjats de Catalunya a partir de les denuncies de les víctimes, però també dels mateixos cossos de seguretat espanyols.

 

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »