Adif ignora la denominació valenciana d’Elx als seus rètols

Els rètols de la façana i dels senyals verticals de la nova estació ferroviària d'Alta Velocitat d'Elx presenten únicament la retolació del nom de la ciutat com a "Elche", en castellà, sense respectar la denominació d'Elx, nom propi i també oficial en valencià. 

La senyalística ha estat instal·lada per Adif, Administrador d'Infraestructuras Ferroviarias, una entitat pública dependent del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que administra l'estació d'Elx.

És per això que des de Plataforma per la Llengua es demana fer servir el nom propi i oficial Elx, amb el mateix volum i tamany que la forma «Elche», a la nova l'estació d'Alta Velocitat. El portaveu de l'entitat considera que "Adif és una entitat pública estatal i ha de complir l'oficialitat del valencià, avalada per l'article 138 del Reglament general de circulació, que afirma que les indicacions escrites de senyalització pública i les inscripcions, han de figurar, a més, en la llengua oficial de la comunitat autònoma". Les reclamacions a favor de l'ús del nom d'Elx s'han presentat a l'empresa Adif i a l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: