Adhara, la nena prodigi que ja estudia dues enginyeries

Adhara Pérez té vuit anys, viu a Tláhuac, una petita població mexicana, i ha estat inclosa a la llista de la 100 dones més influents de Mèxic. El motiu, la seva extraordinària intel·ligència. La petita Adhara té un coeficient intel·lectual de 162, superior al seus venerats Albert Einstein i Stephen Hawing, sent una de les persones més llestes del planeta.

Adhara, que somnia en ser astronauta, està estudiant actualment dues enginyeries i ha fet cursos d’ones gravitacionals i d’astronomia observacional. Als cinc anys va acabar la primaria, i als sis anys i mig la secundaria, i vol estudiar astrofísica a la Universitat d’Arizona.

El camí per arribar fins aquí, però, no ha estat fàcil. Quan tenia tres anys, a la petita Adshara li van diagnosticar la síndrome d’Asperger, cosa que li provoca dificultats per a socialitzar-se i comunicar-se. No encaixava al sistema escolar. A causa de la seva intel·ligència superior s’avorria extremadament a classe fins el punt de dormir-se i els mestres no sabien que fer amb ella. Paral·lelament era víctima d’assetjament escolar.

Teràpia

Adhara va passar per fins a sis escoles fins que la seva mare, que és psicòloga, la va portar a teràpia fins que va acabar al Centre d’Atenció al Talent. A partir d’aquí les coses van començar a canviar i la petita es va anar traient cursos sense cap dificultat.

Ara estudia enginyeria industrial de sistemes i enginyeria industrial en matemàtiques. Ha rebut una invitació de la Universitat d’Arizona per estudiar astrofísica. El problema està en que la família, molt modesta, té dificultats econòmiques per fer front a aquest nou repte. La universitat abona el viatge i l’estada, però no es fa càrrec de les despeses dels estudis. La família confia en l'ajut d efundacions.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: