Activada l’alerta per forts vents, sobretot al Camp de Tarragona

Protecció Civil ha activat aquest dissabte l’alerta del pla Ventcat per les fortes ventades que es preveuen aquest cap de setmana a diversos punts de Catalunya, i especialment diumenge a algunes comarques interiors del Camp de Tarragona. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, l’episodi de vent de component oest i de caràcter extens ja s’està deixant notar a la zona central i en cotes elevades de l’altiplà central, sense arribar a sobrepassar encara el llindar de 72 km/h. El front afectarà també aquest dissabte puntualment zones del pla de Lleida, del nord del Camp de Tarragona i el sud del prelitoral central. Es preveu especialment destacat diumenge al Baix Camp, el Priorat, la Conca de Barberà i l’Alt Camp.

Es preveu que el vent, que a hores d’ara ja està augmentant d’intensitat a l’Anoia, la Segarra, el nord de Tarragona i el sud del prelitoral, continuï incrementant-se les primeres hores de la tarda d’aquest dissabte, mentre afluixi d’intensitat al final de la tarda.

De cara a diumenge, la previsió és que el vent torni a bufar amb força en especial a cotes elevades del Pirineu i Prepirineu i a bona part de Catalunya, excepte les comarques de Girona. Al Baix Camp, el Priorat, la Conca de Barberà i l’Alt Camp, es preveu que sigui especialment destacat i que vagi disminuint cap al migdia de diumenge per tornar-se a intensificar a la tarda.

Davant d’aquestes previsions, Protecció Civil demana precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i elements estructurals. Per això, es demana evitar els desplaçaments que no siguin imprescindibles. També reclama fixar bé o retirar els objectes que estiguin a balcons i terrasses i que puguin ser desplaçats per l’aire.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: