ACS i Atlantia culminen la presa d’Abertis

Rate this post

Les empreses ACS i Atlantia han culminat la presa d’Abertis mitjançant la constitució de la societat conjunta a través de la qual controlaran la companyia, una firma instrumental que ha comprat el grup de concessions a Hochtief.

Per a això, la companyia que presideix Florentino Pérez, la seva filial alemanya, i la companyia italiana participada per la família Benetton han capitalitzat la societat comuna injectant un import de 6.909,3 milions d’euros i, en paral·lel, han firmat un ‘macrocrèdit’ sindicat de 9.823,9 milions d’euros, ha informat les empreses.

Segons l’acordat, Atlantia controlarà la societat comuna titular d’Abertis, que es denominarà Abertis Holdco, amb un 50% de la seva capital més una acció d’aquesta firma instrumental. ACS tindrà un 30% i Hochtief, l’altre 20%.

ACS s’anota 2.410 milions

Alhora, els tres socis han materialitzat un altre de les parts de l’acord que van assolir el mes de març passat, amb el qual van deixar de banda la ‘batalla’ que entaulaven per Abertis i van passar a prendre el grup junts.

Així, Atlantia ha desembarcat en el capital d’Hochtief, amb la presa d’un 24,1% del capital, en comprar títols a ACS. La constructora espanyola prèviament ha subscrit l’anunciada ampliació de capital de la seva constructora germànica per 907,8 milions d’euros.

En virtut d’aquesta triple operació en cadena, ACS s’ha embutxacat 2.410 milions d’euros, i ha augmentat el seu patrimoni net en el mateix import, mentre que continua mantenint el control d’Hochtief malgrat reduir al 50,41% la seva participació en la firma.

Anar a la font
El Nacional / Agències

Powered by WPeMatico

Translate »