Absolen un guàrdia civil que va xiular l’himne espanyol al Camp Nou

Rate this post

El Tribunal Suprem ha decidit absoldre un guàrdia civil que va ser acusat de penjar fotografies a internet on apareixia xiulant l’himne espanyol. A més, al seu compte de Facebook va afegir comentaris on menyspreava l’himne durant la final de la Copa del Rei del 2015, celebrada a Barcelona.

En un primer moment, un tribunal militar territorial va dictar una sentència inhabilitant l’agent. L’acusava de fer diverses fotografies durant el partit entre el Barça i l’Atlètic de Bilbao on es va produir la xiulada massiva, organitzada per l’entitat Catalunya Acció i sis entitats independentistes més.

Un dels comentaris que acompanyaven les fotos que el guàrdia civil va compartir a les xarxes socials es dirigia al Comitè Antiviolència: “Si vols sancionar el públic per xiular l’himne, comença per mi si tens collons. Aquí em tens. Visca la llibertat d’expressió”, afirmava.  

I en una altra, on apareix amb una segona persona pixel·lada, va escriure: “amb el meu cosí, que ha permès que entrés gratis al Camp Nou a veure la final. Per suposat, xiulada corresponent a l’himne dels collons”.

Tot i que l’agent ha admès la seva participació en les fotografies i als comentaris i n’ha descartat cap manipulació, el Tribunal Suprem l’ha absolt perquè no veu que el guàrdia civil hagi comès un delicte d’ultratge a l’himne espanyol.

L’agent, destinat a Las Palmas de Gran Canaria, havia estat sancionat el 2015 per conductes contràries a la dignitat de la Guàrdia Civil per participar en un videoclip musical vestit amb l’uniforme del cos de manera suggerent.

Anar a la font
Cèlia Forment

Powered by WPeMatico

Translate »