Abertis tanca la venda del 30% de Cellnex per 1.489 milions

Rate this post

Abertis ha tancat avui la venda de totes les seves accions en Cellnex Telecom, que suposen el 29,9 % del capital social de la companyia, amb la família Benetton per uns 1.489 milions d’euros, segons ha explicat en un comunicat.

La companyia d’infraestructures ha informat d’aquesta compravenda Edizione, el vehicle inversor dels Benetton, en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en el que detalla que ha venut un total de 69.273.289 accions a un preu de 21,50 euros cada una, per la qual cosa la contraprestació s’eleva a 1.489,3 milions d’euros.

Quan es va anunciar la compra, el president i conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, va valorar l’operació de manera positiva en considerar que Edizione és un soci inversor a llarg termini i que entén el projecte i dóna suport al creixement de la companyia de telecomunicacions.

Fruit de l’OPA

El mes de juny passat Abertis ja va col·locar entre inversors qualificats un paquet de 9,49 milions d’accions de Cellnex, representatives del 4,1 % del capital social, per uns 213,2 milions d’euros.

Ara, l’entrada d’Edizione a Cellnex es produeix com a conseqüència de l’opa sobre Abertis fruit de l’acord entre Atlantia i ACS. La Comissió Europea (CE) va donar llum verda el passat 6 de juliol a l’adquisició d’Abertis per part d’ACS, a través de la seva filial Hochtief, i Atlantia en considerar que no plantejaria problemes de competència en l’Espai Econòmic Europeu (EEE).

La italiana Atlantia i l’espanyola Abertis gestionen i exploten autopistes de peatge, mentre que l’espanyola ACS concentra sobretot la seva activitat en la construcció d’infraestructures, encara que també explota concessions en l’àmbit de les infraestructures.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »