Ábalos obre el debat sobre el pagament de les autovies

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha dit aquest dimarts que el fet d’imposar un pagament “simbòlic” en autovies ara gratuïtes és una qüestió a debatre i sobre la qual reflexionar. No obstant, el procés no ha començat.

El titular de Foment ha recordat en una entrevista amb Telecinco que la legislatura passada ja s’havia plantejat la creació d’una subcomissió d’estudi sobre el finançament de la xarxa viària d’alta capacitat.

Segons Ábalos, aquesta subcomissió –que no va arribar a constituir-se– pretenia abordar “des d’un punt de vista seriós i rigorós” com finançar la xarxa d’alta capacitat, que té un cost de 1.100 milions d’euros per a l’erari públic per les seves necessitats de conservació. 

Consens català per canviar els peatges per una 'tarifa plana'

Consens català per canviar els peatges per una ‘tarifa plana’

Per la seva banda, Julián Núñez, president de la patronal de grans constructores i concessionàries Seopan, ha qualificat aquesta eventual mesura com a “beneficiosa” tant per a l’economia espanyola com per al conjunt de la societat”. 

En declaracions en aquest cas a la Cadena SER, Núñez ha assenyalat que aquesta mesura hauria d’haver-se implementat a tot Espanya molt abans, ja que pràcticament a tot Europa es paga per l’ús de vies d’alta capacitat. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: